≫ 

Spektakl u BDP: Veliko interesovanje za jubilarno 200. izvođenje "Leta iznad kukavičjeg gnezda"

Na predstavu je došla glumica Nina Janković, voditeljka Minja Miletić, a bio je i prisutan glumac Nebojša Dugalić

  • 0

Predstava "Let iznad kukavičjeg gnezda" Dejla Vasermana, a u režiji Žanka Tomića, igra se već 14 godina od premijere, a 19. oktobra u Beogradskom dramskom pozorištu, izvedena 200. put u Beogradskom dramskom pozorištu.

Za jubilarno izvođenje vladalo je veliko interesovanje publike. Na predstavu je došla glumica Nina Janković, voditeljka Minja Miletić, a bio je i prisutan glumac Nebojša Dugalić.

Nina Janković Nina Janković Foto: Telegraf

Kako je sve to izgledalo, pogledajte na snimku na početku teksta.

"Let iznad kukavičjeg gnezda" je legendarna crno-humorna satira o pojedincu u represivnom sistemu, mentalnim institucijama i slobodi duha.

U predstavi igraju: Dragan Bjelogrlić, Slobodan Boda Ninković, koji je lik Indijanca igrao u alternaciji sa Miloradom Mandićem Mandom, kao i Milan Čučilović, Milica Zarić, Daniel Sič, Feđa Stojanović, Marko Živić, Srđan Dedić, Savo Radović, Rade Marković, Vladan Milić i mnogi drugi.

Dragan Bjelogrlic Dragan Bjelogrlić Foto: ATA Images

- Meni je "Let" već dugi niz godina jedini kontakt s pozorištem. Igram najčešće jednom, retko dva puta mesečno i taj dan se zaista posvetim tome. Usmerim ka predstavi svu ljubav i privrženost, a i žal što ne igram više u pozorištu, zbog drugih obaveza i nedostatka vremena - izjavio je Dragan Bjelogrlić.

Premijera predstave "Let iznad kukavičjeg gnezda" održana je 5. novembra 2005. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA