Predstava "Koštana" otvara obnovljeno pozorište "Bora Stanković" u Vranju

Ono što ovaj događaj čini posebnim, ogleda se i u činjenici da će vranjska publika biti u prilici da u svom gradu prvi put pogleda opersku predstavu

  • 0
Koštana Opera "Koštana" / Foto: Promo/Narodno pozorište u Beogradu

Zgrada obnovljenog pozorišta "Bora Stanković" u Vranju biće svečano biti otvorena večeras, 21. oktobra, operom "Koštana" Petra Konjovića (Narodnog pozorišta u Beogradu), prema istoimenoj dramskoj priči Bore Stankovića.

Dirigent je Ana Zorana Brajović, a reditelj je Jug Radivojević.

U okviru svečanosti, povodom otvaranja nove zgrade, Narodno pozorište u Beogradu predstavilo se juče, 20. oktobra, i sa interaktivnom operskom predstavom za decu Volfganga Amadeusa Mocarta "Bastijen i Bastijena", pod dirigentskom upravom Stefana Zekića, u režiji Ane Grigorović, kao i izložbom "Nečista krv i Koštana na sceni Narodnog pozorišta", autora Dragana Stevovića i Dragice Gaćeše.

Dvadeset i trećeg oktobra, u Pozorištu "Bora Stanković" počinju 39. "Borini pozorišni dani", a festival će otvoriti predstava Narodnog pozorišta u Beogradu "Rodoljupci", prema tekstu Jovana Sterije Popovića, a u režiji Andraša Urbana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA