Pozorište "Duško Radović" svečano obeležilo 70 godina postojanja

Na svečanosti povodom jubileja prikazan je i dokumentarni film o nastanku i razvoju ove zgrade kulture kroz prethodnih 7 decenija

  • 0

Pozorište "Duško Radović" obeležilo je 70 godina postojanja premijernim izvođenjem predstave "Srce u junaka Kraljevića Marka", u režiji Juga Radivojevića.

Na svečanosti povodom jubileja prikazan je i dokumentarni film o nastanku i razvoju pozorišta kroz prethodnih 70 godina.

Pre početka predstave prisutne je pozdravio direktor pozorišta Aleksandar Nikolić koji je rekao da su zadatak i odgovornost dečjeg pozorišta najviši.

- Pogledajmo 70 godina unazad koji su sve umetnici stvarali na ovoj sceni i sada u osmoj deceniji krenimo dalje, krenimo u nove uzbudljive avanture - rekao je Nikolić, prenosi Beoinfo.

Obeležavanju je prisustvovala i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, koja je poručila da pozorište "Duško Radović" već decenijama deci čini detinjstvo lepšim mestom za maštanje.

Dusko Radovic Duško Radović / Printskrin: RTS

- Ponosna sam što direktor pozorišta Aleksandar Nikolić svojim darom i ljubavlju prema teatru vraća svima sećanje na divno odrastanje i što sam sigurna da će usrećiti mnogu decu, a i odrasle, fantastičnim predstavama u budućnosti - istakla je Radulović i dodala da veruje da će pozorište kao i do sada stvarati samo magiju i umetnička čuda.

Malo pozorište "Duško Radović" nastalo je kao pozorište lutaka Srbije, koje je prvu premijeru imalo 1949. godine u hotelu "Palas".

Pozorište se na Tašmajdan preselilo 1968. godine, a rekonstruisano je 2014. godine i od tada ansambl stvara u najsavremenijem pozorištu u regionu.

Događaju je prisustvovao i sekretar za kulturu Grada Beograda, Ivan Karl.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA