• 0

Plesni spektakl trupe "Una Saga Serbica" 6. decembra u Kombank Dvorani

Ples koji spaja tradiciju i moderno negujući folklornu kulturu i savremene plesne stilove

  • 0
UNA SAGA SERBICA

Foto: Promo/Kombank Dvorana

Poznata plesna trupa "Una Saga Serbica" održaće svoj veliki nastup 6. decembra u Kombank Dvorani. Inspirisani lepotama Balkana, njegovom istorijom, nasleđem, kulturom, brojni umetnici će kroz scenski spektakl sačinjen od  igre, muzike, autentičnih kostima i odgovarajuću scenografiju stvoriti vremenski vakum iz koga se rađa nova tradicija. Njihova misija je da buduće generacije nastave da neguju folklornu kulturu, a savremenoj publici će upravo kroz ovaj spektakl približiti domaće irgačko nasleđe.

Povezujući korake, reči, note, boje i ljude, ova plesna trupa stvara  jedan nov ugao gledanja na kulturu ljudi sa ovih prostora i time na jedinstven načon prikazuje svu lepotu vremena koje je za nama.

Una Saga Serbica važi za trupu koja poštuje ograničeni karakter izvornog folklora i nadograđuje ga novom formacijom. Formaciju čine mladi profesionalni igrači koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost.

Oživeli su priču na sceni koristeći tehnologiju 3D mapiranja kojom, na vrlo jedinstven način, povezuju igru i vizuelni doživljaj.

Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju.

Ujedinjeni stilovi, vizuelni efekti, jedinstveni koraci moderne koreografije stapaju se u fuziju savremene lepote Balkana stvarajući novi vid umetničke komunikacije.

Karte su u prodaji na blagajni kombank dvorane i svim prodajnim mestima ticket visiona.

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima