≫ 

Doktorka koja je spasavala Slobodu na bini u agoniji: "Uplašilo me je kad je Lečić počeo da viče"

Drama na sceni počela je kada je Milena Vasić u sred scene povikala: "Ima li doktora?" u trenutku kada se Sloboda Mićalović stropoštala

  • 11

U toku izvođenja predstave "Lorencačo" u Narodnom pozorištu u Užicu doktorka iz publike, dr Mira Gavrić Kezić, istrčala je na binu misleći da Sloboda Mićalović umire, a za "Blic" otkriva kroz kakvu je agoniju prošla u tih nekoliko minuta.

Drama na sceni počela je kada je Milena Vasić u sred scene povikala: "Ima li doktora?" u trenutku kada se Sloboda Mićalović stropoštala.

Iz osmog reda sale Narodnog pozorišta u Užicu ustala je upravo dr Mira Gavrić Kezić, načelnica neurološkog odeljenja u užičkoj Opštoj bolnici. Kao profesionalac, lekar, a pre svega kao čovek, krenula je prema bini.

- Meni su ti padovi i gubici svesti rutina. Sve je izgledalo stvarno, učinilo mi se da se Slobodi Mićalović zaista slošilo, a u stvari je bila samo fenomenalna gluma. Pošla sam da pomognem kao što bi pomogla svakom drugom, u bilo kojoj drugoj situaciji - kaže lekarka za "Blic".

Kod stepeništa koje iz gledališta vodi na binu doktorku je sačekala Milena Vasić i šapula je da je po sredi samo scena i povela je na binu.

Sloboda Micalovic Foto: Instagram/sloboda_micalovic_boba

- Objasnila mi je da je u pitanju samo deo predstave, ali me i zamolila da ostanem sa njima na pozronici. Onda mi je prišao glumac Milan Marić, zagrlio me, i rekao da budem tu sa njima. U tom trenutku pogledom me je fiksirao Branislav Lečić i vikao, bukvalno urlao: "Šta se desilo, šta se desilo". Toliko je izgledao istinski zabrinut za Slobodu Mićalović da, iako su mi prethodno rekli da ona samo glumi, više ni sama nisam bila sigurna o čemu se radi - kaže dr Mira Gavrić Kezić.

Trupa JDP-a, pretpostavlja ona, nastavila bi sa glumom tražeći doktora sve dok neko od lekara, a najmanje nekoliko ih je bilo u sali, ne bi izašao da ponudi pomoć.

- Kasnije sam čula da glumci u ovoj predstavi ne odustaju od apela dok ne podignu nekoga od lekara iz publike - nastavila je ona.

Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu igra se pod motom "Ko je junak našeg dobra". Direktor užičkog teatra i koselektor JPF-a Zoran Stamatović dva puta je pre sinoćnjeg izvođenja gledao "Lorencača" i znao je za scenu kada Slobodi Mićalović navodno pozli.

- Uvek je u dolazilo do reakcije publike. Kao što neko u predstavi može da pokaže da se vera može promeniti za šaku dukata, tako je dr Gavrić Kezić pokazala da ima ljudi sa empatijom prema drugima, koji neće tek tako proći kraj onih kojima treba pomoć, ne razmišljajući da li je po sredi zbilja ili samo pozorišna ujdurma. Krenula je bez razmišljanja za svojom profesijom i voljom da pomogne. Ona je jedan od junaka našeg doba - rekao je Stamatović za "Blic".

Video: Slobodina scena u seriji Koreni koja je bacila sve u trans

(Telegraf.rs/ Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalmera

    7. novembar 2019 | 17:14

    Bravo za doktorku. Pa zaista,pouceni smo losim iskustvom na sceni u nekoliko slucaja. Ali,naravno,veliki aplauz i za glumce

  • Zvezda

    7. novembar 2019 | 17:35

    Zasto se zezaju sa tim. Ako ne daj Boze zatreba stvarno nekome, mislice svi da je gluma

  • Djordje

    7. novembar 2019 | 18:02

    Bravo za doktorku,i ubuduce isto treba da reaguje pa cak iako je predstava u pitanju ... nikada se ne zna a uvek moze da bude kasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA