• 0

Doktor Šuster iz Albanije u Zvezdara teatru

Predstava „Doktor Šuster“ gostuje u Zvezdara teatru 23. novembra

  • 0

Nastala je u produkiji Regionalnog kulturno-umetničkog centra iz Korče, Albanija u saradnji sa Narodnim teatrom iz Bitolja i Zvezdara teatrom.

Reditelj predstave je Qendrim Rijani, a glumačku ekipu čine Zamira Kita, Dritero Ame, Blerta Belliu i Shkelqim Jaupi. Muzičke numere izvode Gloria Nure i Arben Malesia.

Ovaj komad nastao je po tekstu Dušana Kovačevića. U njegovoj režiji predstava je postavljena na scenu Zvezdara teatra u maju 2001. godine i njom je otvorena Nova scena ovog pozorišta. Bila je to čuvena predstava, odigrana čak 259 puta u kojoj su igrali Petar Kralj, Vesna Trivalić / Andrijana Videnović, Jelisaveta Sablić, Miodrag Krivokapić / Miograd Krstović i drugi.

„Doktor Šuster“ je priča o čoveku koji počinje da zaboravlja, tako ju je opisao Dušan Kovačević.

Ovo gostovanje nam daje mogućnost da priču Dušana Kovačevića koja nam je bliska i poznata, koja sadrži dosta humora ali i gorke istine o našem društvu, sada vidimo u tumačenju ansambla iz druge zemlje. Koliko su se okolnosti od vremena u kojem je komad nastao izmenile, koje su razlike u tumačenju ove priče iz naše i perspektive drugog područja, to ćemo moći da sagledamo zahvaljujući ovoj predstavi, između redova igre, muzike i prevoda.

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima