≫ 

Nagrada za životno delo Milanu Lanetu Gutoviću na festivalu "Dani komedije"

Glumac je imao prvi susret sa gledaocima u Jagodini već prve godine festivala, pre 49 godina, ulogom u legendarnoj predstavi „Buba u uhu“ Jugoslovensko dramskog pozorišta

  • 0

Festival „Dani komedije“ u Jagodini doneo je odluku da na 49. festivalu, marta iduće godine, nagradu za životno delo dobije Milan Lane Gutović.

Popularni glumac, u svojoj bogatoj umetničkoj karijeri, ostavio je dubok trag i postao, zahvaljujući pre svega televizijskim serijama, popularan i omiljen kod najšire publike.

Gutović je imao prvi susret sa gledaocima u Jagodini već prve godine festivala pre 49 godina, ulogom u legendarnoj predstavi „Buba u uhu“ Jugoslovensko dramskog pozorišta. Lane Gutović je dobio 1978. godine statuetu „Ćuran“ za ulogu Vladimira u predstavi „Pučina“ istog pozorišta.

Istoriografija pozorišnog života u našoj zemlji, uvek će beležiti da je Lane Gutović bio jedan od čuvenih miljenika Bojana Stupice, takozvanih „Bojanovih beba“ od kojih pominjemo njegove kolege sa klase Josifa Tatića, Svetlanu Bojković, Ivana Bekjareva, Đurđiju Cvetić i Tanasija Uzunovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA