≫ 

"S druge strane jastuka": Jug Radivojević režira mjuzikl po Bajaginim pesmama

Muzičar je izrazio veliko zadovoljstvo što će ponovo raditi sa Pozorištem na Terazijama, nakon što je komponovao za mjuzikl "Ženidba i udadba"...

  • 0
Momčilo Bajagić Bajaga Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Pozorište na Terazijama slavi 70 godina od osnivanja, a kruna jubileja, kako su najavili danas na konferenciji, biće premijera mjuzikla "S druge strane jastuka" po pesmama Momčila Bajagića Bajage, u režiji Juga Radivojevića, a po tekstu Stevana Koprivice.

Bajaga je izrazio veliko zadovoljstvo što će ponovo raditi sa Pozorištem na Terazijama, nakon što je komponovao za mjuzikl "Ženidba i udadba".

Momčilo Bajagić Bajaga Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Čast mi je što sam baš ja taj domaći autor koga su izabrali. Ovo će biti timski rad, Koprivica je napisao tekst, a ja ću se potruditi da odaberem najbolje pesme koje će ići uz to. Srećan sam što će orkestar biti uživo, te će biti zaista veličanstveno - izjavio je Momčilo Bajagić i najavio da je planirano da se mjuzikl nađe pred gledaocima u aprilu sledeće godine.

Direktor pozorišta Aleksandar Ðaja podsetio je na dugu istoriju teatra i uspeha tokom 70 godina postojanja.

Momčilo Bajagić Bajaga Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Trudićemo se da zadržimo status pozorišnog glamura i spektakla. Ponosni smo na cifru od 286 premijere koliko smo imali do sada - istakao je između ostalog Ðaja.

- Danas Pozorište na Terazijama je jedino muzičko pozorište u regionu koje je dobilo licencu za izvođenje najpoznatijih svetskih naslova poput mjuzikala "Čikago", "Cigani lete u nebo", "Kabare", "Briljantin", "Mamma Mia", "Fantom iz Opere" - naveo je profesor Univerziteta umetnosti Svetozar Rapajić i zaključio da je posebna pažnja usmerena i na tradiciju postavljanja mjuzikla na domaći tekst ("Maratonci trče počasni krug", "Zona Zamfirova", "Mister dolar"...), a takav uspeh očekuju i sa novim "S druge strane jastuka".

Video: Pitali smo Bajagu tamne senke zidova ujutru gde odu, a odgovor je...

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA