"Krcko Oraščić" se sprema da dva puta "zaledi" veliku scenu Sava Centra

Ruski prvaci baleta na ledu zaigraće na sceni pozorišta i opera

  • 0

Zbog izuzetnog interesovanja za spektakularnu baletsku predstavu na ledu "Krcko Oraščić" prvaci ruske škole baleta izvešće je dva puta u Beogradu.

Pored prvobitnog termina 7. decembra u 20 časova od danas počinje prodaja ulaznica za izvođenje Krčka Oraščića na ledu u 18 časova. Karte su u prodaji na blagajnama Sava Centra, Tickets. Rs I DDTickets, kao i online na pomenutim sajtovima Tickets. Rs i DDTickets. Rs

Na čelu ove baletske trupe se nalazi umetnički direktor Konstantin Rasadin, koji je ruski zaslužni umetnik i bivši solista čuvenog i svetski poznatog Marinski baleta, kao i školski drug Rudolfa Nurieva. On je učestvovao u predstavama zajedno sa Mihailom Barišnjikovim i Natalijom Makarovom. Ovo je prvi put u svetu da se pravi klasični balet, u klasičnim baletskim kostimima, izvodi na klizalištu koje se postavlja na samoj sceni pozorišta i opera.

Labudovo jezero, Ruski državni balet Foto: Promo

U Baletu na ledu su u različitim periodima učestvovali višestruki svetski i evropski prvaci u umetničkom klizanju, kao i olimpijski šampioni Ljudmila Belousova, Oleg Protopopov, Aleksej Ulanov, Ljudmila Smirnova...Oko 20 plesača imaju titule Majstora sporta Rusije zbog svojih pobeda na svim ruskim i međunarodnim takmičenjima u umetničkom klizanju.

Od 1995. godine, Balet na ledu iz Sankt Peterburga je izvođen na mnogobrojnim scenama operskih pozorišta a 7.12. će dva puta "zalediti" veliku scenu Sava Centra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA