≫ 

Čuveni glumac Džon Sevidž na premijeri "Kose" u Novom Sadu: Pogledajte šta je poručio glumcima

Mjuzikl "Kosa" reditelja Petera Telihajija premijerno je izveden sinoć u Pozorištu mladih

  • 0

Mjuzikl "Kosa" reditelja Petera Telihajija premijerno je izveden sinoć u Pozorištu mladih u Novom Sadu. U čuvenom brodvejskom mjuziklu, čiji je tekst uobličio Robert Lenard, oslanjajući se na kultni film Miloša Formana, učestvuju glumci Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, kao i studenti glume novosadske Akademije umetnosti.

Na sceni muziku uživo izvodi orkestar pod vođstvom Davida Кlema, a koreograf je Peter Кovač Geržon.

Premijeri su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ambasador SAD u Srbiji NJ.E. Entoni Godfri, kao i holivudski glumac, oskarovac Džon Sevidž, koji je u filmu Miloša Formana tumačio glavnu ulogu.

Novi Sad, mjuzikl Kosa

Džon Sevidž Foto: Promo

Samo dan ranije on je posetio mlade glumce i za njih imao važnu poruku.

- Vi ovo radite, jer trebate svetu. Tako je dobro što radite ovaj šou. Znači mi to što sam sa vama sada. Nosite ovu muziku za budućnost, za sve, iz svojih crca. Tako je lepo videti vas kako ovo radite. Jeej - uzviknuo je na kraju on.

Ni ostali nisu krili oduševljenje mjuziklom.

Novi Sad, mjuzikl Kosa

Gradonačelnik Miloš Vučević, glumac Džon Sevidž i ambasador SAD u Srbiji NJ.E. Entoni Godfri Foto: Promo

- Možemo biti ponosni na kulturni događaj koji će biti upriličen večeras. Moram da se zahvalim našim prijateljima iz ambasade SAD i da pozdravim veliku filmsku zvezdu Džona Sevidža, velika je čast što je on danas u Novom Sadu. Razgovarali smo o našem gradu kao Evropskoj prestonici kulture, i posebno sam zahvalan gospodinu Godfriju što razume značaj Novog Sada, i u Srbiji i u regionu. Srećan sam što imamo kontinuitet uspešnih projekata u oblasti kulture sa ambasadom SAD. Prethodnih godina realizovano je nekoliko programa, kako bismo približili zajedničku kulturu građanima – naglasio je gradonačelnik Vučević uoči premijere.

Projekat se realizuje u koprodukciji Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, a pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih država i Grada Novog Sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA