≫ 

Virtualna stvarnost i rijaliti formati: Premijera predstave "Testirano na ljudima" u Ateljeu 212

Prostor i vreme unutar ovog komada su organizovani pravilima internet i TV formata glasanja, usmeravanja i lažnih mogućnosti izbora za njegove aktere i publiku

  • 0
Testirano na ljudima

Foto: Boško Đorđević

Premijera predstave "Testirano na ljudima", nagrađivane autorke Maje Pelević, biće održana 13. decembra u 20h na sceni "Mira Trailović" u Ateljeu 212.

U svom novom pozorišnom komadu Pelević se bavi fenomenom rijaliti formata različitih internet i televizijskih šou programa; pitanjem prostora realnosti, te konstruisane, odnosno virtualne realnosti; zamagljenom granicom raspoznavanja razlika prostora u kojima živimo iz našeg svakodnevnog iskustva.

Testirano na ljudima

Foto: Boško Đorđević

Pelević postavlja grupu od osam likova u tendenciozno neprecizno određen prostor njihovog saživota. Prostor i vreme unutar ovog komada su organizovani pravilima internet i TV formata glasanja, usmeravanja i lažnih mogućnosti izbora za njegove aktere i publiku. Takođe, Pelević u svom novom tekstu obrađuje temu veštačke inteligencije kao krajnjeg, odnosno finalnog cilja razvoja novih tehnologija i digitalnog života.

Atelje 212 je autorki naručilo ovaj komad, koji je postavljen u režiji Bojana Đorđeva, dok je dramaturg Dimitrije Kokanov, scenograf Siniša Ilić, a kostimograf Maja Mirković.

Igraju: Aleksandra Janković, Ana Mandić, Sofija Juričan, Ivan Mihailović, Ivan Jevtović, Dejan Dedić, Aleksandar Đinđić i Isidora Simijonović.

Video: Predstava puna strasti, pakosti i beznađa: Ko se boji Virdžinije Vulf izvedena na Brionima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA