Mirjana Karanović je dobitnica nagrade "Dobričin prsten"

Karanovićeva je 32. laureat ovog važnog priznanja, a nagrada će joj biti dodeljena na svečanosti u sredu, 19. februara

  • 3
Mirjana Karanović Foto: ATA Images

Glumica Mirjana Karanović dobitnica je glumačke nagrade "Dobričin prsten" Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2019. godini.

Nagrada Dobričin prsten, koja će joj biti dodeljena na svečanosti u sredu, 19. februara, na sceni Ljuba Tadić Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nakon izvođenja predstave "Mamu mu ...., ko je prvi počeo".

Karanovićeva je 32. laureat ovog važnog priznanja koje se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i od unikatno oslikane diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića).

U konkurenciji za nagradu bilo je osam glumica i glumaca, a žiri u sastavu: Vida Ognjenović, predsednik, Svetlana Bojković, Nada Šargin, Goran Marković, Boris Isaković, Dragan Bjelogrlić i Vojin Ćetković, odluku je doneo 10. decembra većinom glasova.

Dodelu Nagrade finansijski su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a podršku organizaciji svečanosti dalo je JDP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA