≫ 

Sukob između izveštačenosti i autentičnosti: "Pepeljuga" nas očekuje 28. februara

Ono što jedno delo čini klasičnim je njegova svevremenost...

  • 0
Pepeljuga Foto: Promo

Premijera predstave "Pepeljuga" Aleksandra Popovića, a u režiji Stevana Bodrože, biće odigrana 28. februara u 20h na Sceni za decu Malog pozorišta "Duško Radović" u Beogradu.

"Pepeljuga" Aleksandra Ace Popovića je jedno od kapitalnih dela srpske i jugoslovenske književnosti za decu. Potez postavke ovog teksta na repertoar Malog pozorišta "Duško Radović" deo je namere da se skine prašina sa zaboravljenih klasika dečje književnosti. Ono što jedno delo čini klasičnim je njegova svevremenost i, zbilja, "Pepeljuga" se čini neobično aktuelnom.

U srži njenog dramskog sveta je jedan metasukob, sukob između izveštačenosti i autentičnosti, sukob između pravog osećanja ljubavi prema drugom ljudskom biću i narcisoidne, a duboko lažne, ljubavi prema sebi koja se na drugog samo projektuje, kao odraz u ogledalu.

U predstavi igraju: Vladislava Đorđević, Nedim Nezirović, Marijana Vićentijević Badovinac, Dušica Sinobad, Jelena Ćuruvija Đurica, Jovana Cvetković, Uglješa Spasojević, Katarina Dimitrijević, Nikola Šurbanović, Nikola Kerkez, Marijana Petrović i Radica Marinković.

Pretpremijera biće izvedena 27. februara od 10:30h, a repriza 29. februara od 17h.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA