Prvaci i solisti Njujork siti baleta nastupiće narednog meseca u Beogradu i Novom Sadu

Nastupi prvaka i solista ovog izuzetnog ansambla u Srbiji planirani su 13. marta u Novom Sadu i 14. marta u Beogradu

  • 1

Prvaci i solisti Njujork siti baleta ove pozorišne sezone imaće samo jednu turneju, a među pet gradova u svetu u kojima će nastupiti u martu našla su se i dva srpska grada: Beograd i Novi Sad.

Nastupi prvaka i solista ovog izuzetnog ansambla u Srbiji, ujedno i prvi nastupi u ovom delu Evrope, planirani su 13. marta u Novom Sadu (Srpsko narodno pozorište) i 14. marta u Beogradu (Jugoslovensko dramsko pozorište). To će biti atraktivna prethodnica glavnog programa 17. Beogradskog festival igre, koji se održava od 21. marta do 12. aprila.

Šesnaest igrača koje predvode zvezde Sterling Hiltin i Danijel Ulbreht, kao i dva muzičara, izvešće radove Džeroma Robinsa, Žorža Balanšina, Kristofera Vildona i Johana Koborga.

Najveća američka baletska kompanija danas broji 90 igrača, sa stalnom adresom u Linkoln centru u Njujorku. Na repertoaru je oko 150 naslova, najviše iz riznice Balanšina i Robinsa. Ova sezona je upravo i posvećena "pesniku pokreta" i osnivaču trupe, Žoržu Balanšinu.

Planirane su izvedbe "U noći" (In the Night), "Đavolci" (Les Lutins), "Dijamanti" (Diamonds), "Posle kiše" (After the Rain) i "Who Cares".

Osim kod nas, Njujork siti balet u martu nastupa i u Tel Avivu, Haifi i Budimpešti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • simke

    25. februar 2020 | 19:53

    jel.dolazi i Mitar Miric ...ako njega nema nista od mog dolaska ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA