≫ 

Nova premijera u Teatru Vuk: "Ajnštajnova izdaja"

U subotu, 29. februara 2020. godine, na velikoj sceni "Aleksandar Popović" u Teatru VUK, održaće se premijera novog komada Erika Emanuela Šmita "Ajnštanova izdaja" u režiji Andree Ade Lazić

  • 0
Ajnštanova izdaja, Teatar Vuk Foto: Vladimir Đurić i Vuk Papić

"Ajnštanova izdaja" je ozbiljna komedija, o dva neobična čoveka, koji se sreću na obali jezera u Nju Džersiju, četrdesetih godina dvadesetog veka pokušavajući da nađu zajedničku tačku oproštaja, sebi i svetu, koji je uvek na ivici uništenja.

Albert Ajnštajn, humanista i pacifista, genije, strahuje da će nacisti napraviti prvu atomsku bombu. Da li treba upozoriti Ruzvelta, dati priliku Americi da pobedi u trci u naoružanju..? A kada FBI počne da sumnja u njega, Nemca, naklonjenog levičarima..?

Ajnštanova izdaja, Teatar Vuk Foto: Vladimir Đurić i Vuk Papić

Filozofski, a krajnje razumljivi dramski diskurs Erika Emanuele Šmita, najizvođenijeg dramatičara našeg doba, vodi nas ka Istini i Pravdi, koje su poslednja odbrana genija, u svakoj oblasti nauke. I života.

U predstavi igraju Nebojša Dugalić,  Branislav Zeremski i Jovan Jelisavčić.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA