Novi neobični vid pozorišnog izraza: Upoznajte se sa predstavom "Blind date" koja se igra u kafićima

Kafe teatar već 15 godina postoji na zapadu kao poseban vid pozorišnog izraza, i predstavlja koncept koji je potpuno različit od stand up predstave...

  • 1
Blind date Predstava "Blind date" / Foto: Vesna Lalić

Predstava Blind date ("Sastanak na slepo") biće izvedena 29. marta u 20h u baru "Barblija", u Ulici Milutina Bojića br. 2 u Beogradu.

Radnja ove predstave se odvija u kafiću, u kom se par nalazi na sastanku "na slepo".

Blind date Predstava "Blind date" / Foto: Vesna Lalić

"Blind date" je metafora savremenog društva u kom se putem interneta upoznajemo, ali ne poznajemo. To je priča o nepoznavanju samog sebe. Postavlja se pitanje koliko nas virtuelni život zbližava ili razdvaja u iluziji da nekoga, čak i sebe same, dobro poznajemo.

Dolaskom na predstavu, publika mora da pronađe psihologa sakrivenog među njima i tako osvaji mogućnost za neposredan i interaktivan razgovor posle predstave.

Malobrojna publika i blizina glumaca doprinose ne samo na intimnijem glumačkom izrazu, već i atmosferi u kojoj se publika oseća posebnom jer se predstava izvodi "samo za njihove oči". Međutim, oseća se i prozvanom na neobičan način, jer ih bliskost sa glumcima poziva na preispitivanje, zbog osećaja da su u nečemu bili "saučesnici".

Kafe teatar već 15 godina postoji na zapadu kao poseban vid pozorišnog izraza, i predstavlja koncept koji je potpuno različit od stand up predstave.

Blind date Predstava "Blind date" / Foto: Vesna Lalić

Tekst je radila Milena Đorđević - Coka, po motivima drame E. Olbija. Režiju potpisuje Miloš Đorđević.

Igraju: Milena Đorđević - Coka i Predrag Kotur.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    26. februar 2020 | 17:04

    Sve se menja i napreduje u koraku sa vremenom u kojem zivimo, zasto bi film i pozoriste zaostajali za alternativnim dostignucima. Ali da nam ne bi bilo dosadno u alternativi ima i totalnih promasaja koji su jednostavno neobjasnjivi kao na primer serija Crveni mesec, postavlja se pitanje dali je moguce napraviti tako nesto da gledalac jedva ceka reklame kako bi povezao sta je scenarista hteo da kaze snimajuci ovu seriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA