≫ 

Predstave Narodnog pozorišta onlajn gledalo 30.000 ljudi

Da li ste vi odgledali neku predstavu onlajn? Javite nam utiske u komentarima

  • 0
Koštana Opera "Koštana" / Foto: Promo/Narodno pozorište u Beogradu

Narodno pozorište u Beogradu zbog vanrednog stanja od 18. marta, prvi put u svojoj istoriji emituje snimke svojih predstava preko interneta i do sada ih je gledalo više od 30.000 ljudi.

Zbog velikog interesovanja, teatar je odlučio da reprizira predstavu “Gospođa ministarka” koju je na premijernom prikazivanju pratilo preko 6.600 gledalaca.

Za najmlađu publiku uvode prepodnevni temin za matine predstave, a već u nedelju 29. marta u 12 sati prikazaće balet “Krcko Oraščić”, a uskoro i operu “Pepeljuga”.

U okviru programa edukacije profesionalaca i publike “Platforma”, mladi pozorišni eksperti Narodnog pozorišta su se takođe povezali putem društvanih mreža i uskoro će održati svoju prvu radionicu.

- Koliko god da potraje ova situacija, ostaćemo verni svojoj publici, radićemo od kuće i osmišljavati sve načine da joj ponudimo nešto od naših sadržaja, dok naši umetnici vežbaju i pripremaju nove uloge - poručuju iz pozorišta.

Nacionalni teatar poziva publiku da obeleži Svetski dan pozorišta večeras uz balet “Hazarski rečnik - Lovci na snove”, po motivima romana Milorada Pavića, u koreografiji Ronalda Savkovića, na muziku Miroslava Bakoa i režiji Livije Pandur.

Da li ste vi odgledali neku predstavu onlajn? Javite nam utiske u komentarima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA