≫ 

Virtuelno putovanje Madlenianuma: Pogledajte koje predstave nas očekuju preko interneta

Predstave će biti emitovane preko YouTube kanala pozorišta - i to sredom, petkom i nedeljom u terminu od 19:30h

  • 0
Sinjor Bruskino "Sinjor Bruskino" / Foto: Promo

Naglo prekinut rad Opere i teatra Madlenianum zbog pandemije korona virusa i uvođenja vanrednog stanja, biće nastavljen emitovanjem najpopularnijih produkcija ovog pozorišta.

Pod nazivom Virtuelno putovanje Madlenianuma, predstave će biti emitovane preko YouTube kanala pozorišta - i to sredom, petkom i nedeljom u terminu od 19:30h, dok će predstave iz Programa za mlade ići u terminu od 18h.

Svako premijerno izvođenje će imati i dva reprizna izvođenja.

Čast da otvori ovu malu online sezonu, 3. aprila u 19:30h, pripala je najizvođenijoj operi Madlenianuma, komičnoj Sinjor Bruskino, Đoakina Rosinija, u režiji Jitke Stokalske i pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Spasića, koja je premijerno izvedena 4. februara 2000. godine.

Balet Praznik ljubavi (4. april, 19:30h) po romanu Teodore Sujić Capsella bursa pastoris u inscenaciji Aleksandra Ilića, koji je premijerno izveden 27. septembra 2011, u dva navrata je imao turneju u Kini i proglašen je najboljom predstavom na festivalu u Šangaju.

Praznik ljubavi "Praznik ljubavi" / Foto: Promo

Treća predstava koja će biti emitovatna ove nedelje, 5. aprila u 19:30h, je dramska predstava Tesla, sa Draganom Mićanovićem u naslovnoj ulozi, kojom je Madlenianum započeo svoje novo poglavlje kao dramski teatar, po tekstu Miloša Crnjanskog i u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića, otvoren je ciklus predstava o velikanima. Drama je premijerno izvedena 28. maja 2005. godine.

Tesla "Tesla" / Foto: Promo

Iz pozorišta napominju da prikazivanje navedenih predstava nije komercijalnog karaktera i jedini cilj je pružanje podrške građanima u uslovima vanredne situacije i mera koje se preduzimaju pod sloganom "Ostani kod kuće". Prikazani snimci nemaju karakter javnog izvođenja predstave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA