≫ 

Poslužite se kafom i ratlukom i uživajte u predstavi u Konaku kneginje Ljubice

"Na kafi kod kneginje Ljubice" je na srpskom jeziku, a izvodi se i na engleskom

  • 0
LJubica Obrenovic Konak kneginje Ljubice / Foto: Wikipedia/Goldfinger

Monodrama "Na kafi kod kneginje Ljubice", prvi muzejski teatar kod nas, ponovo će se izvoditi u autentičnom ambijentu Konaka kneginje Ljubice 14. i 28. juna, a nakon toga svakog meseca druge i četvrte nedelje u 14h.

U organizaciji Muzeja grada Beograda i Turističke organizacije Beograda, kroz životnu ispovest kneginje Ljubice Obrenović, posetioci Konaka kneginje Ljubice su u prilici da budu dočekani u zdanju iz 19. veka, i da uz posluženje kafom i ratlukom, na upečatljiv i interaktivan način upoznaju prvu vladarku obnovljene Srbije.

LJubica Obrenovic Kneginja Ljubica Obrenović / Foto: Wikipedia/Gmihail

Krećući se kroz odaje starog Konaka, saznaju se činjenice o najznačajnijim događajima i ličnostima iz vremena kneza Miloša Obrenovića, o složenom odnosu kneza Miloša i kneginje Ljubice, o načinu opremanja domova, odevanju i vaspitavanju dece.

Monodramu "Na kafi kod kneginje Ljubice" izvodi Nataša Popovska, viši kustos Muzeja grada Beograda i autor predstave.

Komad je najvećim delom realizovan u Konaku, koji je u sastavu Muzeja grada Beograda, a bio je i deo značajnih gradskih manifestacija poput Noći muzeja, Dana evropske baštine i Dana Beograda.

Monodrama je uključena i u kulturno-umetnički projekat "Pod krošnjama topčiderskog platana", koji se realizuje u letnjim mesecima ispred Miloševog konaka u Topčideru u organizaciji Turističke organizacije Beograda.

Kneževina Srbija, Istorija Srba, Istorija Srbije, Srpska istorija, Knez Miloš Obrenović, Svetoandrejska skupština Izaslanici Svetoandrejske skupštine donose formalni pisani poziv Milošu Obrenoviću da se vrati u Srbiju i ponovo preuzme dužnost kneza. Foto: Wikimedia Commons/Narodni muzej Srbije/Gmihail

"Na kafi kod kneginje Ljubice" je na srpskom jeziku, a izvodi se i na engleskom.

Izvođenje monodrame traje sat vremena, nakon čega posetioci mogu obići ceo Konak i pogledati stalnu izložbenu postavku: "Enterijeri beogradskih kuća 19. veka".

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA