≫ 

Umesto jula, Novi tvrđava teatar u septembru: Predstave iz Hrvatske, BiH, Mađarske i Srbije

Biće otvoren premijernom izvedbom "Upotrebe čoveka" po romanu Aleksandra Tišme, u dramatizaciji Borisa Liješevića i Fedora Šilija

  • 0
Novi tvrđava teatar Vila Stanković, Čortanovci / Printskrin: YouTube/Novi Tvrđava Teatar

Pozorišni festival Novi tvrđava teatar koji se održava na otvorenim terasama Vile Stanković u Čortanovcima, umesto u julu, biće održan od 4. do 9. septembra, a publika će imati priliku da vidi predstave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije, najavili su organizatori festivala.

Novi tvrđava teatar biće otvoren premijernom izvedbom "Upotrebe čoveka" po romanu Aleksandra Tišme, u dramatizaciji Borisa Liješevića i Fedora Šilija, a u režiji Liješevića.

Ova predstava je nastala u koprodukciji festivala Novi tvrđava teatar (Novi Sad), Novosadskog pozorišta/Ujvideki Sianhaz, festivala Grad teatar (Budva) i East West centra (Sarajevo).

Na repertoaru će se naći još i ansambl predstava Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice - "Ukulele Jam" Alena Meškovića, u režiji Dina Mustafića.

Zatim predstava Zagrebačkog kazališta mladih "H.E.J.T.E.R.I.", prema novoj drami Dina Pešuta, u režiji Judite Gamulin.

Naposletku i "Seljačka opera Bele Pintera", čiju režiju potpisuje Atila Keresteš, a rađena je u koprodukciji Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz i Segedinskog nacionalnog teatara.

Uz završnu predstavu izvan kokurencije koja će biti izvedena u čast nagrađenih, očekuje se još jedno zanimljivo festivalsko izdanje.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA