≫ 

Šerbedžiju napali zbog objave na godišnjicu genocida u Srebrenici, ovo mu je opravdanje

"Ja sam čovek koji uglavnom ne gleda televiziju, veoma neredovno čita novine i vrlo često zaboravlja dane u sedmici ili datume u mesecu, naročito kada radim", napisao je Šerbedžija

  • 33
Lenka Udovički i Rade Serbedžija

Rade Serbedžija / Foto; Tanjug/Zoran Žestić

Rade Šerbedžija je na svom Fejsbuk profilu podržao proteste u Beogradu, a pojedini pratioci su mu zamerili što je to uradio na godišnjicu genocida u Srebrenici. Glumac i muzičar zbog toga se sinoć ponovo oglasio na društvenim mrežama i odgovorio na zamerke, piše Večernji.hr.

- Danas sam tek stigao ponovo da otvorim Fejsbuk i vidio sam zamerke što sam svoju poruku podrške mirnim demonstracijama u Beogradu poslao baš na dan obeležavanja strašnog zločina i genocida koji je počinjen u Srebrenici - napisao je Šerbedžija i dodao:

- Ja sam čovek koji uglavnom ne gleda televiziju, veoma neredovno čita novine i vrlo često zaboravlja dane u sedmici ili datume u mesecu, naročito kada radim - napisao je Šerbedžija i dodao da je, naravno, protiv zločina.

- Jednostavno nisam znao da je prekjuče bio dan kojim se obeležavalo sećanje i žaljenje zbog tog stravičnog zločina. Naravno da sam zgrožen činjenicom da se u današnje vrijeme, koje se diči napretkom ljudske misli i civilizacije, mogao dogoditi takav brutalan zločin...

Rade Šerbedžija, status

Foto: Facebook/Rade Serbedzija official

S datumima loše stojim, ali nije bit u datumu nego u onome što čovek nosi u sebi i kako svaki dan u godini deluje. Nažalost, kod nas te tragične datume najviše koriste političari za svoje manipulacije i promocije. A sigurno je da treba da spomenemo i Srebrenicu i Sarajevo i Vukovar i Jasenovac... I još mnogo takvih tragedija, da se ne zaboravi, u nadi da ćemo nešto naučiti i da nam buduće generacije neće stradati...

Ja se svojim radom i životom, koliko znam i mogu, trudim da doprinesem da se traume prevaziđu, da se dižu i stvaraju novi mostovi solidarnosti i prijateljstva i da na ovim našim prostorima prestane nasilje - napisao je Šerbedžija.

- Sada snimam na Brijunima s Lenkom i prijateljima scene iz našega "Kralja Lira" za dokumentarno-igrani film o Kralju Liru i naših 20 godina Ulysses teatra. Ali evo vam i šaljem jedan veoma stari video koji mi je moj dragi prijatelj poslao iz Beograda da me podseti što smo radili '96 godine kada je narod bio na ulicama Beograda... 'samo polako, mirno i nikako drugačije'... nadam se da će doći neki bolji dani za Srbiju! - istakao je glumac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boza

    14. jul 2020 | 14:04

    I sta velis crni Rade , isto 8 hiljada u Srebrenici i milion u Jasenovcu ? Cetiri godine ubijali u Jasenovcu, jedini logor u svijetu za djecu , pa ti to isto ko zlocin u Srebrenici . Srbe su ubijali sistematski , uz pomoc njihovog cvijeca , a Srebrenica je zlocin odgovor na zlocine Orica i druzine . Zlocina u Srebrenici nije trebalo biti, meni je kao Srbinu iskreno zao sto se desio , ali crni Rade ovo nije ni slucajno za poredjenje !!!

  • Đorđe

    14. jul 2020 | 12:38

    Seti se i tvojih srba iz krajine ponekad, lika, kordun, dalmacija!

  • nedostupna

    14. jul 2020 | 12:38

    Ne gleda tv, ne prati novine, a ZNA da posalje podrsku aktuelnim demonstracijama....kakav licemer

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA