≫ 

Premijera predstave "Intimnost" Biljane Srbljanović na Dubrovačkim ljetnim igrama

Glumici Leon Lučev i Jelena Graovac akteri su komada dramaturškinje Biljane Srbljanović, koji se bavi najaktuelnom temom današnjice – novim i nepoznatim virusom...

  • 0
Predstava Intimnost, Dubrovačke letnje igre Foto: Promo

- Rad na ovoj predstavi obojen je strahom da će se neko od nas razboleti ali i uverenjem da ima šanse da uprkos merama distance pozorište može da nastaje. Ogromno je zadovoljstvo raditi sa Jelenom Graovac i Leonom Lučevim, ta privilegija da u jednom izlovanom prostoru istražujemo, gradimo i tragamo za rešenjima je nesto što celu stvar čini posebnom.

- Video sam jednog mladog čoveka, nosi masku. Znači brine za nekog. To je lepo.

Ovih nekoliko replika je slika predstave "Intimnost". Nežnost, briga i mogućnost da se uprkos svemu intima očuva i sačuvaju odnosi i ljudskost nekako su najvažniji - navodi Andrej Nosov, reditelj predstave koja će premijerno biti izvedena u četvrtak, 13. avgusta na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Glumici Leon Lučev i Jelena Graovac akteri su komada dramaturškinje Biljane Srbljanović, koji se bavi najaktuelnom temom današnjice – novim i nepoznatim virusom. Premijera predstave za kojom vlada veliko interesovanje u regionu biće održana u Lazaretima, a realizuje se u okviru evropskog  projekta Future Epics, podržanog od strane Kreativne Evrope.

"Intimnost" nastaje sa idejom da istraži šta se to promenilo u našem životu, radu, odnosu prema drugom i prema sebi. Leon Lučev i Jelena Graovac, kroz mnoštvo kratkih priča o distanci, disciplini, privatnosti i novim odnosima koji se formiraju u periodima (samo)izolacije, svojom igrom teže da preispitaju da li je moguće sačuvati intimnost u doba pandemije.

Scenski kostim i dizajn uradila je Selena Orb, kompoziciju Draško Adžić. Asistent dramaturškinje je Ognjen Aksentijević, dok se izvršnom produkcijom bavi Selena Pleskonjić.

Predstava Intimnost, Dubrovačke letnje igre Foto: Promo

Pored Hartefakt fonda koji je nosilac projekta Future Epics, u njemu učestvuju i Dubrovačke ljetne igre, organizacija TASKA iz Barselone i plesni centar Vitylike iz Švedske. Partneri na projektu će se na Dubrovačkim ljetnjim igrama predstavljati Držićevim komadom „Grižule“, u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec, koji će otvoriti 71. izdanje festivala i plesnom predstavom „Zagrljaj“ koreografkinje Meleat Fredriksson u produkciji Vytlicke-a.

Nakon premijere, predstave nastale u okviru projekta treba da budu izvedene u Švedskoj u toku novembra ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA