≫ 

Pod sloganom "Odbrana zagrljaja": Novi tvrđava teatar na otvorenim terasama Vile "Stanković"

"Novi tvrđava teatar" biće otvoren premijernom izvedbom predstave "Upotreba čoveka" po romanu Aleksandra Tišme, a u režiji Borisa Liješevića

  • 0
Novi SAD FESTIVAL  Novi Tvrđava Teatar Vida Ognjenović / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Festival "Novi tvrđava teatar" biće organizovan od 4. do 8. septembra na otvorenim terasama Vile "Stanković" u Čortanovcima. Termin ovogodišnjeg festivala, zbog aktuelne epidemije, pomeren je iz svog uobičajenog letnjeg termina u jesenji.

- Ove godine se naš festival odigrava pod sloganom ''Odbrana zagrljaja'', jer, vidite, zagrljaj su proglasili najvećom opasnošću i da moramo da se udaljimo od čoveka i nema više ljubi bližnjega svoga, nego beži od bližnjega svoga, pa smo mi odlučili da drugačije razgovaramo - izjavila je umetnička direktorka Festivala, Vida Ognjenović, na konferenciji za novinare u Novom Sadu, povodom najave ovogodišnjeg Festivala.

Novi SAD FESTIVAL  Novi Tvrđava Teatar Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Novi tvrđava teatar" biće otvoren premijernom izvedbom predstave "Upotreba čoveka" po romanu Aleksandra Tišme, u dramatizaciji Borisa Liješevića i Fedora Šilija, a u režiji Borisa Liješevića. Ova predstava nastala je u koprodukciji festivala "Novi tvrđava teatar" (Novi Sad), Novosadskog pozorišta, festivala Grad teatar (Budva) i East West centra (Sarajevo).

Reprizno izvođenje "Upotrebe čoveka" biće na poslednjem festivalskom danu, 8. septembra.

- Zbog korone i zbog zagrljaja morali smo da smanjimo reportoar, imamo tri predstave i ne kažem - svega tri predstave, već imamo tri odlične predstave - rekla je umetnilčka direktorka.

Osim "Upotrebe čoveka", na repertoaru 5. i 6. septembra je predstava "Ana Karenjina" Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház, čiju režiju potpisuje Dejan Projkovski. Predstava "Oleanna", koju izvode studentkinje master studija Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu, u klasi Vide Ognjenović, na repertoaru je 7. septembra.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA