Reflektor teatar nastavlja septembarski repertoar: Pogledajte koje predstave nas očekuju

Reflektor teatar je, uz poštovanje preporučenih mera zaštite, nastavio svoje aktivnosti u Dorćol Platz-u (Dobračina 59b)

  • 0
Ekstremizam, Reflektor teatar

Foto: Promo/Reflektor teatar

Nakon što su predstave „Muškarčine” i „Urednik” otvorile septembarski repertoar, Reflektor teatar nastavlja sezonu Post-istina je laž još dvema predstavama.

S obzirom na odobrenje Vlade Republike Srbije da pozorišta ponovo počnu s radom, Reflektor teatar je, uz poštovanje preporučenih mera zaštite, nastavio svoje aktivnosti u Dorćol Platz-u (Dobračina 59b). Sledeća na repertoaru je predstava „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?”, zakazana za 15. septembar.

Ovaj pozorišni dokumentatac, po scenariju Filipa Grujića i u režiji Vojkana Arsića, govori o ekstremizmu, njegovim uzrocima i posledicama.

- Ekstremizam je tema koja nas okružuje, ali i koja se nalazi u nama. U ovoj predstavi preispitujemo stavove i ponašanje društva, ali se i razračunavamo sa sobom i onim što svi nosimo u dubini svog mozga i želucPoa - rekao je reditelj Vojkan Arsić i dodao:

- Ekstremizam (latinski ad extrema) se može odrediti kao nešto što ide do krajnjih granica, isto kao što i naši ekstremiteti predstavljaju završetke na našem telu. Ekstremitetima se završava granica koja pripada nama, a izvan nje se nalazi svet sa novim granicama i ograničenjima, na koje mi često nemamo uticaj, ali vidimo klanicu.

Nakon toga, sledi predstava „Sumnjivo lice”, takođe u režiji Vojkana Arsića, zakazana za 20. septembar. Ova predstava nije rađena samo po čuvenom komadu Branislava Nušića, već i govori o njemu, te preispituje zašto se „ni posle 130 godina nismo promenili kao društvo”, ali i postavlja pitanje: „Šta je smešno?”

Sumnjivo lice, Reflektor teatar

Foto: Promo/Reflektor teatar

Ulaznice za predstave je moguće kupiti na blagajni Reflektor teatra u Dorćol Platz-u, online ili na svim prodajnim mestima Tickets-a.

Takođe, organizatori i organizatorke obaveštavaju sve koji su kupili ulaznice za prethodno (julsko) otkazano izvođenje da ih mogu zameniti ulaznicama za određeno septembarsko igranje, kao i da će se predstave održavati na otvorenoj sceni ukoliko dozvole vremenski uslovi.

Sve informacije o ulaznicama, repertoaru i drugim aktivnostima ove nezavisne omladinske produkcije, možete pronaći na sajtu i društvenim mrežama Reflektor teatra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA