Počele probe predstave "Izgubljeni u pejsažu": U podeli Marija Bergam i igrači Bitef dens kompanije

Šta znači biti čovek, a šta mašina? Hoće li veštačka inteligencija biti pretnja za ljudsku vrstu?

  • 0
BITEF teatar Bitef teatar / Foto: Wikimedia/Goldfinger at Serbian Wikipedia

U Bitef teatru su u toku probe za plesnu predstavu koreografkinje Dunje Jocić, "Izgubljeni pejsaži", a premijera je zakazana za 16. oktobar, najavili su iz pozorišta.

Uoči revolucije veštačke inteligencije, ovaj plesni komad ispituje ideju - šta znači biti čovek, a šta bi moglo značiti biti mašina, te hoće li veštačka inteligencija biti pretnja za ljudsku vrstu.

U ovoj plesnoj predstavi sa zanimljivim vizualnim efektima, mnogobrojne suprotstavljene misli na ovu temu će se okretati jedna protiv druge, aktivirajući publiku i provocirajući njihove misli o posthumanizmu.

U predstavi igraju glumica Marija Bergam i igrači Bitef dens kompanije: Ana Ignjatović-Zagorac, Miloš Isailović,Tamara Pjević, Jakša Filipovac, Branko Mitrović, Milica Bajčetić, Nikola Živković i Dušan Bajčetić. Kostimografkinja je Slavna Martinović, kompozitorka Aleksandra Ðokić, dramaturg Nikola Zavišić, a video projekcije radi Filip Mikić.

Marija Bergam Marija Bergam / Foto: Milena Đorđević

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA