≫ 

Icik Galili poklonio svoje koreografske radove beogradskoj Nacionalnoj fondaciji za umetničku igru

- Beograd je za umetnike u Izraelu poznat kao grad u kome se dešava jedan od najboljih festivala savremene igre - ističe Išaj Karasenti

  • 0
Icik Galili, Nacionalna fondacija za igru Foto: Promo

Nakon posete Beogradu u januaru ove godine, čuveni izraelski koreograf Icik Galili, odlučio je da nekoliko svojih radova pokloni Nacionalnoj fondaciji za umetničku igru.

Delove iz poznatih predstava ovog koreografa će od 1. do 10. oktobra mladim beogradskim igračima prenositi njegovi asistenti iz Tel Aviva.

Icik Galili, Nacionalna fondacija za igru Icik Galili / Foto: Promo

Planirano je da se Galilijevi koreografski radovi premijerno izvedu krajem novembra u okviru projekta Karavan igre, i to na scenama u Kragujevcu, Jagodini i Gornjem Milanovcu, nakon čega će učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru predstaviti ovaj materijal u Beogradu, ali i u okviru  međunarodnih baletskih takmičenja i svojih nastupa u inostranstvu.

Išaj Karasenti, jedan od asistenata koreografa Icika Galilija, navodi da mu je "izuzetno drago i zanimljivo da prenosi korake mladim igračima u Beogradu, kao i da veruje da će za njih predstojeći period intenzivnog rada biti dragoceno iskustvo".

- Beograd je za umetnike u Izraelu poznat kao grad u kome se dešava jedan od najboljih festivala savremene igre. Na tom festivalu gostovale su mnoge izraelske kompanije, ali i izraelski koreografi koji žive i stvaraju u inostranstvu. Zato je ova saradnja važna, naročito kao motivacija u komplikovanom vremenu koje je zaustavilo mlade umetnike u njihovom radu i napredovanju - ističe Karasenti.

Nacionalna fondacija za igru Išaj Karasenti / Foto: Promo

Inače, Icik Galili je beogradskoj publici poznat upravo zahvaljujući Beogradskom festivalu igre, na kome su njegove radove izvodili Erik Gotje i Teatar Haus iz Štutgarta, Balet Džez Montreal, Balet nacionalne Opere iz Praga i Balet iz Augsburga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA