U Vranju počeli 40. Borini pozorišni dani: Festival otvorila predstava "Travnička hronika"

Festival se održava uz mere zaštite i prevencije od korona virusa

  • 1
Bora Stanković Borisav Stanković / Foto: Wikipedia

Pod sloganom "Sadašnje u prošlosti", u Vranju su počeli jubilarni 40. Borini pozorišni dani, a tradicionalna manifestacija ove godine traje četiri dana, uz mere zaštite i prevencije od korona virusa.

Festival je počeo sinoć predstavom "Travnička hronika" u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Narodnog pozorišta iz Sombora, a reditelj je Nikita Milivojević.

Odabrane su i predstave "Seljačka opera" u režiji Atile Keresteša, "Kaligula" koju potpisuje Snežana Trišić, i "Pasivno pušenje" u adaptaciji Egona Savina, prenosi RTS.

Pripremljen je i prateći program Borinih pozorišnih dana - izložba fotografija u maloj sali vranjskog pozorišta, dečja predstava domaćeg teatra i promocija romana "Crna ptica".

Festival se održava uz mere zaštite i prevencije od korona virusa - obavezna je dezinfekcija na ulazu u pozorište, broj mesta u sali je ograničen, a gledaoci nose epidemiološke maske.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    22. oktobar 2020 | 11:21

    Ne razumem! Ja sam mislio da su takvi skupovi zabranjeni? Posebno u Vranju, koje posle Beograda i Kragujevca beleži najveći porast zaraženih! Zar je moguće da je festival važniji od zdravlja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA