≫ 

Otkazane predstave u JDP, BDP i "Pužu"

Već je objavljeno da su i predstave Narodnog pozorišta „Balkanski špijun“ i „Toska“ otkazane zbog pandemije

  • 1
Jugoslovensko dramsko pozorište, JDP Jugoslovensko dramsko pozorište / Foto: Wikimedia/Alxadj

Usled i dalje aktuelne pandemije u beogradskim pozorištima ipak dolazi do otkazivanja predstava kako ne bi došlo do nepotrebnog rizika u tim ustanovama kulture, pa su tako su za predstojeći vikend svoje predstave povukli sa repertoara JDP, BDP i Pozorište "Puž".

Na sajtu Jugoslovenskog dramskog pozorišta piše da su dve predstave zaredom otkazane, prvo „Lorencačo“ koji je po planu bio na programu večeras, i „Ujka Vanja“ A. P. Čehova, koji je trebalo da se izvede sutra veče na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“.

Velika glumačka ekipa je u „Lorencaču“ Alfreda de Misea, u režiji Borisa Liješevića - Milan Marić, Marko Janketić, Sloboda Mićalović, Branislav Lečić, Petar Benčina, Joakim Tasić/Andrija Kuzmanović, Miodrag Dragičević, Milena Vasić.

U komadu „Ujka Vanja“ u režiji Egona Savina uloge tumače: Branislav Lečić, Marija Vicković, Nenad Jezdić, Milica Gojković, Bogdan Diklić, Dubravko Jovanović.

Beogradsko dramsko pozorište je ambiciozno zakazalo četiri izvođenja zaredom hit predstave „Ko se boji Vidržinije Vulf?“ Edvarda Olbija, u režiji Lenke Udovički, a sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi, u koprodukciji sa njegovim pozorištem Ulises sa Briona. Uz Šerbedžiju igraju Milan Marić, Katarina Bistrović Darvaš, Vanja Nenadić.

Po planu drama je imala termine 29, 30, 31. oktobar i 1. novembar, nedelja. Sva četiri datuma su otkazana, još se ne zna ishod predstave za novembar.

Ko se boji Virdžinije Vulf "Ko se boji Virdžinije Vulf" / Foto: Promo/Darja Štravs Tisu

"Pozorištance Puž" Branka Milićevića, odnosno Branka Kockce, takođe ovaj vikend ima malu promenu, ali su se oni snašli da zamene otkazanu predstavu drugom sa repertoara, da im ne bude praznog termina.

Tako će najmlađi neki drugi put gledati otkazanu predstavu „Tajna super blaga“, a umesto nje se igra najnovija „Čarobna frula“ u subotu od 12h i 17h, i u nedelju od 12h.

Već je objavljeno da su i predstave Narodnog pozorišta „Balkanski špijun“ i „Toska“ (po planu je bila danas na programu) otkazane zbog pandemije.

Zbog aktuelne kovid-19 situacije koja se ne stišava, pitanje je dalje šta će se dešavati sa repertoarima pozorišta, mada su za sada svi teatri već izašli sa kompletnim novembarskim programom.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    30. oktobar 2020 | 15:17

    Virdžinija Vulf je samo gostujuća predstava iz Hrvatske u Beogradskom dramskom, pa glumci iz Hrvatske ne žele da se izlažu opasnosti pošto u ovom pozorištu ima korone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA