≫ 

Po ugledu na čuvenu italijansku skulpturu: Predstava "Gracije" u Kulturnom centru Gornjeg Milanovca

Neoklasična skulptura "Tri gracije", koju je Antonio Kanova stvarao između 1812. i 1817. godine, postala je univerzalna oznaka lepote, proporcija i mere, ali i inspiracija za ovaj komad

  • 1
Gracije Foto: Promo

Nakon nastupa u Operi Madlenianum na 17. Beogradskom festivalu igre, predstava "Gracije", kompanije Silvije Gribaudi iz Venecije, u okviru "Karavana igre", projekta koji je omogućio interaktivne programe umetničke igre po gradovima Srbije, biće izvedena u utorak, 10. novembra u 20h, u Velikoj sali Kulturnog centra Gornji Milanovac.

Neoklasična skulptura "Tri gracije", koju je Antonio Kanova stvarao između 1812. i 1817. godine, postala je univerzalna oznaka lepote, proporcija i mere, ali i inspiracija za ovaj komad. Dok se četiri igrača kreću praznom scenom, njihovi kostimi ne nagoveštavaju konkretan kontekst.

Gracije Foto: Promo

Između stvarnosti i fikcije, "Gracije" koračaju kroz vreme, prateći partiture Vivaldijeve i Štrausove muzike, elektronski zvuk Matmosa i hipnotičke eksperimente Kudlama, i vodeći gledaoca putem koji ne razjašnjava, već dodatno komplikuje odnos i prirodu ovih likova. "Gracije" nude novi koncept gracioznosti. Skidanje se tumači kao "prvo razotkrivanje" ili "skidanje vela", odnosno istraživanje svega što je površno, do samog korena.

Igraju: Silvia Gribaudi, Siro Guglielmi, Matteo Marchesi, Andrea Rampazzo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA