≫ 

Otkazane predstave u pozorištima Beograda, Niša i Novog Sada

Pandemija uzela maha

  • 0
Srpsko Narodno pozorište Srpsko narodno pozorište SNP u Novom Sadu / Foto: Wikimedia/BuhaM

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, otkazane su pojedine predstave beogradskih pozorišta Madlenianum, Zvezdara teatar, Vuk, Narodno, ali i iz Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu, piše zvanično na sajtu tih ustanova kulture.

Osim toga, SNP otkazuje se večerašnje izvođenje komada "Ko je ubio Dženis Džoplin?" na sceni "Pera Dobrinović", zbog bolesti više glumaca.

Umesto te predstave biće izvedena drama "Gramatika poremećaja (Novosadski omnibus)" Franje Petrinovića.

Ulaznice kupljene za predstavu "Ko je ubio Dženis Džoplin?" mogu da se vrate na blagajnu SNP-a, dok za predstavu "Gramatika poremećaja", koja je na repertoaru i 19. novembra, važe redovni popusti.

Za sada, po redovnom planu, u subotu, 21. novembra biće izvedena gostujuća dramska predstava "Kiseonik" na sceni SNP-a, po drami Ivana Viripajeva (koprodukcija NP Sombor, Akademija umetnosti Novi Sad i KC Pančevo), a vreme početka izvođenja se pomera sa 19:30h na 19h, na sceni "Pera Dobrinović", prema preporuci Vlade da se kulturni događaji odigravaju od 18h, i da se završe do 21h.

Otkazuje i večerašnja drama "Šuplji kamen" ruskog autora Nikolaja Koljade, u režiji Tatjane Mandić Rigonat, na sceni UK "Vuk", u opštini Zvezdara, a u komšiluku, na obe scene Zvezdara teatra takođe je došlo do otkazivanja dve predstave. Reč je o komediji "Bajka o pozorištu", čije izvođenje je bilo planirano za 14. novembar, kao i komad "Arzamas", zakazan za 22. novembar, sada je otkazan.

Novac od ulaznica moguće je refundirati ili zameniti karte za neku drugu predstavu sa novembarskog repertoara, piše na sajtu Zvezdara teatra.

Arzamas, Zvezdara teatar, Zajednica gluvih "Arzamas", Zvezdara teatar / Foto: Nikola Vukelić

Mnogi naslovi Madlenianuma redom se otkazuju. Opereta mjuzikl "Vesela udovica" Franca Lehara, u režiji Roberta Boškovića, neće biti odigrana u sredu, 18. novembra, kao ni "Žanka" (19. novembar), i "Frida Kalo" (20. novembar), koje su otkazane do daljeg.

- Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i stupanja na snagu novih mera u sprečavanju pandemije, prinuđeni smo da otkažemo predstave - navodi se na sajtu Madleanianuma.

One predstave koje ostaju na repertoaru za novembar - "Kazanova protiv Don Žuana" (23. novembar) i gostujući projekat "Teško je reći zbogom", naknadno ubačen u okviru Gavran festa (26. novembar), početak igranja će imati od 19h, zbog uvedenih mera.

Zanimljivo je da se u ovom pozorištu otkazuje čak i promocija knjige "Apisova kletva i druge drame" Miodraga Ilića, zakazana za 23. novembar.

Refundiranje novca za navedene predstave Madlenianuma publika može izvršiti u periodu od danas sve do 30. novembra.

Niško narodno pozorište Narodno pozorište u Nišu / Printskrin: Google maps

Sve predstave otkazane u Narodnom pozorištu Niš

Uprava Narodnog pozorišta Niš zvaničnim saopštenjem je obavestila javnost da usled epidemiološke situacije otkazuje sve predstave u novembru mesecu, dok će jedino poslednjeg dana, 30. novembra, biti održano glumačko veče poezije.

Decembarski repertoar će biti najavljivan na nedeljnom nivou, jer kako kažu iz direkcije pozorišta, tada očekuju normalizaciju rada svih kulturnih ustanova.

Samim tim, očekivana premijera predstave "Ana Karenjina" Lava Tolstoja pomerena je za decembar, dok će o tačnom datumu javnost biti obaveštena na vreme.

U međuvremenu novi projekti nastavljaju sa pripremama, i sledeći datum je 24. novembar kada kreću probe predstave "Čudo Svetog Đorđa", u režiji Nikole Zavišića, ambiciozan međunarodni projekat, u koprodukciji tri pozorišta - iz Arada (Rumunija), Plevena (Bugarska) i Niša.

Kako su naglasili iz teatra, NP Niš vredno radi na rekonstrukciji enterijera zgrade: nakon novog parketa i postavljenih itisona, uspešno je instaliran i novi protivpožarni sistem.

Video: Najbolja dela su stvarana u krizna doba: Kako se srpski glumci snalaze u vreme korone

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA