Ana Vučić iz serije "Preživeti Beograd": Ljudmila mi je bila najveći izazov

"Nažalost, sve je malo usporeno i sa prekidima zbog kovid situacije, ali ne odustajemo!" - kaže Ana

  • 0
Ana Vučić, preživeti Bepgrad Ana Vučić / Foto: Privatna arhiva

Iako ima samo 23 godine, Ana Vučić je mlada glumica koja je do sada čvrsto stegla svaku priliku i nije je ispustila. Tako je uskočila u cipele jedne štreberke u dobro poznatoj seriji, sama sebi je napisala ulogu u vidu monodrame, ali i svojim glasom i pesmom utiče na odrastanje naših najmlađih.

Podelila je sa nama na koji način se borila sa svakim izazovom i kako je stasala godinama kroz glumu.

  • Završila si glumu na Univerzitetu “Sinergija” u klasi prof. Ivana Jevtovića. Koliko je studiranje uticalo da budeš ono što si danas i šta je to što si naučila tada, a što ćeš nositi sa sobom kroz ceo život?

- S obzirom na to da sam bila "beba" klase, odnosno najmlađa, svakako da je studiranje veoma uticalo na mene. Tu i uz te ljude sam porasla i izgradila sebe, kako profesionalno, tako i privatno. Naučila sam šta je duh grupe, koji je mom senzibilitetu neophodan, tako da ću to kroz život uvek nositi u sebi.

  • Od dosadašnjih projekata, koji bi izdvojila kao sebi najzanimljiviji?

- Svaki projekat je na svoj način zanimljiv i svaki mi je nešto doneo, ali bih izdvojila svoju monodramu "Magi" koju sam sama pisala, a kasnije, uz pomoć reditelja Filipa Gajića postavila na scenu i mnogo puta je odigrala. Takođe bih izdvojila dečji TV serijal "FIN TIN", na kom smo dugo radili i do sada snimili oko 260 epizoda. Serijal je edukativno zabavnog karaktera koji mislim da je danas deci neophodan. To mi je ujedno i prvi veliki projekat i veliko iskustvo. Nadam se da će deca srasti uz likove Vile Sumile i Mađiona, kog tumači Stefan Buzurović.

  • U seriji “Preživeti Beograd” u drugoj sezoni si zamenila koleginicu u ulozi Ljudmile. Kakav ti je bio proces rada na liku koji je već stekao simpatije kod gledalaca I koji je već bio “živ” na malim ekranima?

- To mi je možda i najveći izazov do sada. Veoma sam zahvalna na toj šansi i poverenju koje mi je ukazano. Bilo mi je teško u početku, borila sam se i sa sobom i sa likom koji je sušta suprotnost meni. E sad, da li sam se izborila... nadam se. (smeh) U svakom slučaju sam davala svoj maksimum u svakom trenutku i Ljudmilu prikazala iz neke svoje vizure.

Ana Vučić, preživeti Bepgrad Foto: Privatna arhiva
  • Da li trenutno radiš na nekom projektu?

Trenutno očekujem snimanje druge sezone "FinTin-a" i radim na dve pozorišne predstave. Nažalost, sve je malo usporeno i sa prekidima zbog kovid situacije, ali ne odustajemo!

  • Pored glume, baviš se i muzikom. Da li gajiš možda malo veće simpatije prema jednom od ova dva poziva?

- Ne znam kako bih odvojila muziku od glume i glumu od muzike, jer su mi se obe stvari desile u isto vreme tako što sam kao dete dobila ulogu u mjuziklu "Jadnici" i to me je definitino usmerilo. Bez muzike ne mogu da živim, ona je prisutna u svakom trenutku mog zivota, ali čim sam upisala srednju muzičku školu, klasičnu gitaru, znala sam da zelim da mi gluma bude poziv, a muzika hobi. Trenutno pevam u bendu Vrooom.

  • Svi imamo uspone i padove. Koji je to moto koji tebe gura napred kada dođu sivi dani?

- Sve će proći i sve će biti baš onako kako treba da bude.

  • I za kraj da li postoji nešto što bi pitala čitaoce ili što bi volela da im kažeš?

- Samo da uvek slušaju sebe i da budu i vole to što jesu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA