Maja Gojković predložila Kriznom štabu: Poštedite kulturne institucije novih mera protiv korone

Gojković je predložila i da se izmeni odluka o obrazovanju Kriznog štaba

  • 7
Narodno pozorište

Foto: Tanjug/ Nikola Anđić

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je predlog Kriznom štabu za suzbijanje korona virusa da ustanove kulture ne budu obuhvaćene novim merama u borbi protiv pandemije.

Ona je to zatražila imajući u vidu da ustanove kulture i programi koji se u njima održavaju nisu predstavljali izvor rizika za pogoršanje epidemiološke situacije, navodi se u saopštenju.

Gojković je predložila i da se izmeni odluka o obrazovanju Kriznog štaba i da u njegov sastav bude uključen i predstavnik Ministarstva kulture i informisanja, pogotovo ako se ima u vidu da se mnoge mere u borbi protiv pandemije odnose i na ustanove kulture.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Detelinarac

    23. novembar 2020 | 09:08

    Majo, da li ste bili u pozoristu ili bioskopu u poslednjih 10 20 dana? Ja mislim da ste bili da bi ste ih zatvorili odmah! O cemu se radi, u skoli ne sme muzicko da se peva ali mogu koncerti i predstave i filmovi? Predstave gde se glumci ne testiraju? Pozirsite i bioskip gde niko ne meri temperaturu na ulazu? Boze me sacuvaj....

  • Aca

    23. novembar 2020 | 08:58

    Svakako niko nece da vam ide!!!

  • R9

    23. novembar 2020 | 13:04

    Ja nisam siguran da postoji objekat od veceg znacaja za kulturu od kafane 😁 tu se sklapaju poslovi, pisu pesme i nalaze ljubav i sreca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA