Biljana Srbljanovic i Andrej Nosov otkrivaju kako je nastala hvaljena predstava "Intimnost"

Dramaturškinja i reditelj predstave diskutovaće o svakom segmentu razvijanja komada

  • 0
Intimnost Foto: Heartefact/Promo

Hartefakt fond priređuje onlajn finale projekta Future Epics koji je okupio umetničke produkcije iz Švedske, Hrvatske i Srbije, u periodu od 23 – 28. novembra svaki dan od 17 časova, na Facebook strani Future Epics. Nakon uspešnih premijera svih učesnika projekta na nedavno održanim 71. Dubrovačkim ljetnjim igrama, publika će imati jedinstvenu priliku ne samo da ih upozna, već i da učestvuje u umetničkoj razmeni aktera koji će tokom intenzivnog online programa, otkrivati pojedinosti rada na svojim predstavama.

Ovako osmišljen rezidencijani program ujedno je i poslednja aktivnost dvogodišnjeg projekta Future Epics, nastalog uz podršku programa Kreativna Evropa i uz pomoć Ministarstva kulture i obrazovanja Republike Srbije, a realizovanog pod vođstvom Hartefakt fonda.

Intimnost Foto: Heartefact/Promo

Online program otvorili su umetnici Saša Božić i Petra Haršćanec iz Hrvatske. Oni su govorilio kreativnom radu na predstavi „Grižula“ Marina Držića, a prikazivanjem ranijih radova i performansa pokazao je na koji način ih je preispitivanje folkora vodilo ka radu na ovoj predstavi.

Naredni dan bio je posvećen razvoju i animaciji mlade publike koje je vodila autorka Mara Maso iz Španije uz prikaz svog višemesečnog istraživanja ove teme.

Treći dan programa vodiće umetnici Biljana Srbljanović i Andrej Nosov, koji će govoriti o radu na predstavi „Intimnost“, čija je premijera imala veliki uspeh na 71. Dubrovačkim ljetnjim igrama. Dramaturškinja i reditelj predstave diskutovaće o svakom segmentu razvijanja komada, ilustrujući primere delovima iz same predstave, ali i kroz diskusiju sa ostalim saradnicima na komadu. Takođe, glumci Jelena Graovac i Leon Lučev odigraće će deo predstave, kao osnov za dalju diskusiju sa učesnicima.

Naredni dan je u znaku švedske predstave „Zagrljaj“. Umetnici Melat Fredrikson, Adam Seid Tahir i Lidija Ostberg Diakite će na interaktivan način ponuditi bliži uvid u iskustvo stvaranja performativne umetnosti. Poslednja dva dana programa u fokusu imaju predstavljanje rezultata publici i završni skup svih učesnika. Radni jezik rezidencije biće engleski, kako bi se učesnicima i publici iz Evrope omogućilo praćenje i učestvovanje u programu.

Finale projekta Future Epics ujedno je i najava ovogodišnjeg HF festivala koji će se u nekoliko umetničkih blokova odvijati do kraja decembra. U svom sedmom izdanju, ovaj festival nudi pregled svih umetničkih i edukativnih aktivosti koje je Hartefakt sproveo u toku 2020.godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA