"64" – praizvedba nove drame Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović u Ateljeu 212

Posle internacionalno uspeha drame "Tri zime", praizvedene u National Theatre u Londonu i ovenčane najprestižnijom svetskom nagradom za dramske autorke na području engleskog jezika "Susan Smith Blackburn", Atelje 212 postavlja praizvedbu nove drame autorke Tene Štivičić "64", u režiji Alise Stojanović

  • 0
64, Atelje 212

Foto: Anđa Brstina

Ova drama trebalo je da bude praizvedena u Beogradu i istovremeno sa praizvedbom njene drame "Lowe and Apocalypse", napisanoj po narudžbini za londonsko pozorište Arcola, ali je ta premijera pomerena do ponovnog otvaranja britanskih pozorišta.

Od Evropske autorske nagrade i Nagrade za inovativni dramski tekst (Heidelberg Stuckemarket, 2008) za dramu "Fragile", Tena Štivičić je jedna od najcenjenijih autorki u evropskim pozorištima. Osim u Nemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Turskoj, Švajcarskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, dve njene drame (Dvije i Svici) izvedene su i u Beogradu, upravo u Ateljeu 212.

U drami "64" Tena Štivičić razotkriva intimu savremenog bračnog para koji se lomi pod teretomo čekivanja. Onih sopstvenih, izneverenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo.

Na pragu četrdesetih Eva i Danijel  trebalo bi da su situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni da zasnuju porodicu.

64, Atelje 212

Foto: Anđa Brstina

Ali na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, finansijske egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da neuspevaju da naprave dete i da moraju da se upuste u proces vantelesne oplodnje, primoranih da preispitaju i svoju vezu i sebe same i sva svoja uverenja.

Situacije u koje ih to dovodi su smešne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.

"64" je drama o ženama i muškarcima, o deci i roditeljima, o stvarnosti i mašti.

U predstavi igraju: Hana Selimović, Bojan Žirović, Jelena Đokić, Vladislava Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailovići Denis Murić.

Scenograf je Darko Nedeljković, kostimografkinja JelisavetaTatić-Čuturilo, a kompozitor Ivan Brkljačić.

Premijera predstave "64" planirana je za april 2021.godine, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA