Nova sezona Reflektor teatra pod sloganom “OPET SLOBODA”

Prva na repertoaru nalazi se predstava koja se našla na listi deset najboljih predstava u 2020. godini

  • 0
reflektor teatar Foto: Nemanja Jovanović

Nakon sjajnog otvaranja sezone u februaru, koja ove godine nosi naziv "Opet sloboda", Reflektor teatar u martu nastavlja sa radom.

Prva na repertoaru nalazi se predstava koja se našla na listi deset najboljih predstava u 2020. godini. Reč je o predstavi "Urednik" čije je izvođenje najavljeno za 9. i 10. mart. Tema drame jesu manipuacije medija i posledice koje proističu iz poigravanja sa istinom. Ona nastoji da u građanima i građankama probudi svest o značaju lične odgovornosti kao važnom faktoru u oblikovanju sopstvene realnosti.

Nakon Urednika, na pozorišnu scenu 18. marta stupaju "Muškarčine", predstava koja je u februaru na spektakularan način i otvorila novu sezonu. "Muškarčine" su pozorišni dokumentarc o muškosti i rodnoj ravnopravnosti u Srbiji. Zbog svoje teme, svako igranje ove predstave je aktuelno, novo i drugačije.

Predstava "Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi" ponovo stupa na scenu i to simbolično 27. marta, na važan istorijski datum, koji je ujedno i dan pozorišta. Ovo je dokumentarna predstava, ali ne i biografska drama. Autori ovog komada nastoje da kroz priču o Ivi Loli Ribaru istraže heroje današnjeg doba i predstave svoje generacije i njihove ideale. Predstava ukazuje na vanvremensku važnost borbe protiv fašizma, koja je sve samo ne završena.

reflektor teatar Foto: Nemanja Jovanović

Sve predstave igraju se u dobro poznatom prostoru Dorćol Platz-a od 19 časova. Osim predstava koje čine redovni repertoar, Reflektor teatar u 2021. godini planira i četiri premijere, od kojih je prva zakazana za maj ove godine.

U pitanju je autorski projekat Vojkana Arsića, čiji je radni naziv SLOBODA.

Sve informacije o izvođenjima, ulaznicama i drugim aktivnostima ove omladinske organizacije, možete pronaći na reflektorteatar.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA