≫ 

Samo je jednom kolegi Komnenić dozvoljavao da ga zove Guza: "Bojim se, zaplakaću"

"Od početka sam ga smatrao našim Žerar Filipom. Ne usuđujem se glasno da govorim, bojim se zaplakaću"

  • 3
Boris Komnenić, Petar Božović Boris Komnenić, Petar Božović / Foto: Youtube, ATA Images

Petar Božović jedina je osoba kojoj je Boris Komnenić dozovoljavao da ga zove Guza, mrzeći taj nadimak isto toliko koliko ga je mrzeo njegov lik iz "Boljeg života" Saša Popadić.

Gostujući na TV Prva, glumac koji je pre nekoliko dana dobio prestižnu nagradu Dobričin prsten, kazao je da mu je veoma teško pao gubitak kolege.

Petar Božović Petar Božović / Printskrin: TV Prva

- Odjedanput sve postaje besmisleno, i taj Prsten, i te uloge... O njemu sam uvek mislio prvo kao izvanrednom i sjajnom glumcu, drugo kao izvanrednom čoveku, stoiku koji je svojom duhovitošću visoke razine plenio. Od početka sam ga smatrao našim Žerar Filipom. Drago mi je što smo ono malo vremena proveli zajedno kao bliski prijatelji. Ne usuđujem se glasno da govorim, bojim se zaplakaću - rekao je Petar Božović.

Podsetimo, Boris Komnenić preminuo je juče, u 64. godini.

- Ništa se ne završava dok glumac traje. Slušao sam dirljiv oproštaj Alena Delona u Kanu, kada se posle 60 godina karijere odvajao od filma. Govorili su mu da će put glumca biti težak, ali na kraju puta on je rekao: "Ma nije to najteže, najteže je kada prestaneš". Ne bojim se smrti, bojim se prestanka. Da prestaneš da glumiš i čamiš u nekoj sobi, u domu da veneš. Nadam se da mi se to neće desiti - rekao je on.

Kako je kazao, njega je za Dobričin prsten predložila Ljilja Dragutinović, a on bi predložio Borisa Komnenića.

- Ja bih predložio, ali njega više nema... A može i posthumno... Samo nije to isto. Mi bi se šalili. On je jedino meni dozvoljavao da ga zovem Guza. Ja sam ga iz milošte tako zvao. E, Guzo dragi... - rekao je Božović i tražio da se promeni tema, jer previše je bolno.

Podsetimo, čuveni glumac Boris Komnenić preminuo je posle teške bolesti u 64. godini. Prvak drame u Narodnom pozorištu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Tajvanska kanasta", "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi.

Video: Preminuo Boris Komnenić: Prvak drame u Narodnom pozorišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerka

    7. mart 2021 | 13:59

    Moja najveća želja je da upoznam g-dina Petra Božovića! Ne Bred Pita -nego Petra Božovića!!!!!

  • Zvele

    7. mart 2021 | 21:49

    Ma to je Lafčina bre legenda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA