≫ 

Potresan govor Olivere Balašević, a sve nakon plemenitog čina porodice Balašević

Vredna oprema uručena je Akademiji umetnosti u Novom Sadu

  • 5
Đorđe Balašević, Olivera Olja Balašević Đorđe Balašević, Olivera Olja Balašević Foto: Facebook/Beba Balašević

Porodica Đorđa Balaševića učinila je human gest, i to na dan kada je Akademija umetnosti u Novom Sadu proslavila 47 godina postojanja. Naime, Olivera Balašević, supruga slavnog "panonskog mornara" je fakultetu darivala audio-video opremu u vrednosti od 3.668.550 dinara, piše "Kurir".

Olivera je u ime porodice Balašević održala i potresan govor.

"Obraćam vam se u ime porodice. Zagledana u ove crvene zatvorene kofere, koji pamte srećne trenutke i aplauze širom regiona, pomislila sam kako je put kojim idemo čudan. Od moje troje dece, dvoje je ova akademija iškolovala. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, Gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onima koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđije otišao, kada nas je napustio. U ovim danima, koji su neoprostivo teški mojoj deci i meni, kao roditelj želim da se na ovaj način zahvalim. Na naličju akademske stvarnosti kojoj smo ja i moja porodica izloženi, nekoj drugoj stvarnosti koju moram da pomenem, kao javne ličnosti, postoje određena nagađanja na portalima i po kuloarima o nekakvom testamentu. A sistem nas je negde naučio da postoji termin imovinska rasprava. Na spisku onih koji nasleđuju zaostavštinu nalaze se moja deca i nalazi se Akademija umetnosti", rekla je Olivera.

Poklonjena oprema služila je i za promociju filma Đorđa Balaševića "Kao rani mraz", koji je rađen po motivima pesme Priča o Vasi Ladačkom.

Đorđe Balašević, Olivera Balašević Đorđe Balašević, Olivera Balašević Foto: Facebook/Beba Balašević

Olivera Balašević se oglasila i na Instagramu.

"Povodom proslave Dan Akademije umetnosti i donacije porodice Balašević:

Mali žuti kofer koji sam ponela krenuvši iz Zrenjanina „u svet“, na studije u Novi Sad, teško da se mogao nazvati i prtljagom? Vozač „Laste“ga je samo prezrivo odmerio kad sam pokušala da mu ga utrapim dok je slagao mnogo ozbiljnije kofere i pretrpane putne torbe u bočni prtljažnik. Po tom pogledu shvatila sam da treba da ga ponesem unutra u autobus, a možda je najbolje i bilo da se puno ne razdvajamo. Jer ispostavilo se da sam u njemu ponela čitav svoj miraz, što baš nije bilo u stilu tradicije banatskih udavača kojima je i po troje kola trebalo samo za „štafir“.

Srećom po mene, bio je to čaroban koferić...

Četvrtast, prilično dubok spram svoje veličine, i postavljen finom svilom, taman da se u njega lepo upakuje Zrenjanin. Jer to je bio moj miraz. Zrenjanin, ili bar ono najbolje od njega. Postoje one slikovnice u kojima se, kad ih otvoriš, podignu kartonske kulise neke bajke, pa se tako i meni ponekad činilo da se iz mog koferića, kad ga otklopim, pomoli maketa trga i Gradske Kuće, mostova preko Begeja i svih onih ulica koje sam toliko volela...

Ali, ono što je u tom mirazu vredelo najviše, bio je duh mog rodnog grada, važnog, industrijski moćnog, duh grada sportova, olimpijskih učesnika i šampiona, akademski duh gimnazija i studenata koji su se već prvog dana ferija iz univerzitetskih centara slivali na korzo.

Grad određuju građani, a ne njegova veličina. Grad određuju izložbe, pozorišne predstave, koncerti. I pedagozi koji se pamte, pre svega!

P.S.

U danima koji su neoprostivo teški za moju decu i mene, kao roditelj sam bar malo mirna, jer od troje dece, dvoje dece je odškolovala Akademija umetnosti u Novom Sadu!", napisala je Olivera Balašević.

(Teleraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mili

    23. april 2021 | 10:01

    BRAVO za porodicu. BALASEVIC👍👍👍

  • Dasa

    23. april 2021 | 10:01

    Budi jaka kao sto si oduvek bila draga nasa Olivera...i neka ti najveca uteha bude to sto ce vasa dela ostati za vecnost!♡

  • Lea

    23. april 2021 | 10:19

    Volimo te Djordje.B

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA