≫ 

"Mačor u čizmama": Dečja predstava kao hip hop rep opereta, kompozitori su Bajaga i Saša Lokner.

"Mi radimo modernu bajku, da približimo savremenoj deci danas", rekao je Aleksandar Radojičić

  • 2
Aleksandar Radojičić Bajaga Aleksandar Radojičić, Bajaga, Saša Lokner Foto: Instagram/radojicic_aleksandar

Nova verzija dečje predstave "Mačor u čizmama" Igora Bojovića, u režiji Juga Radivojevića, imaće dve premijere u pozorištu "Boško Buha" 28. i 29. aprila.

Projekat je najavljen kao budući spektakl - hip hop rep opereta, komad za decu sa pevanjem, gde je stvoren "koktel" tih muzičkih žanrova, a kompozitori su popularni rokeri Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Saša Lokner.

Upravnik teatra "Boško Buha", ujedno i autor drame Igor Bojović, istakao je da nikada nije imao tako izvanrednu glumačku podelu u svojim verzijama ove poznate bajke, koju čine popularni dramski umetnici - Aleksandar Radojičić, Zoran Cvijanović, Goran Jevtić, Viktor Savić, Katarina Marković, Borka Tomović, Miloš Vlalukin, Uroš Jovčić, Nenad Nenadović, Igor Damnjanović.

"Bajke nas uče životu, daćemo vam jednu dobru foru - kako uspeti na dvoru", priča u stihovima pisac i dodaje da bi na predstavu trebalo roditelji da dovedu decu ako žele da im ona budu uspešna, jer je i to tema komada.

Reditelj Jug Radivojević je do sada uradio sedam tekstova sa Bojovićem.

"Autor teksta Bojović uvek sjajno piše komade za decu, skoro u formi muzičkih partitura. Mi smo napravili predstavu koja je pogodnija za decu danas, gde je poruka da su rad i marljivost najvažniji u životu, uz naravno ljubav koja je osnova, suština svega", rekao je Radivojević.

KARANOVIC ANGAZMAN BDP Jug Radivojević Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Kompozitor Momčilo Bajagić Bajaga istakao je da prvi put radi muziku za dečju predstavu i podsetio da je sa ovim teatrom sarađivao kao autor pesama za delo "Instant seksualno vaspitanje", koje se ipak obraća tinejdžerima u sazrevanju.

Aleksandar Radojičić, zvezda TV serija i filmova, nastupa u glavnoj ulozi Mačora, koji se priseća da je uskakao i u prethodnu verziju (1994) te drame koja se dugo igrala.

"Mi radimo modernu bajku, da približimo savremenoj deci danas, zato je žanr tako nazvan - hip hop rep opereta, da bude blisko novim generacijama koji vole tu muziku", podvukao je Radojičić.

Aleksandar Radojičić Aleksandar Radojičić Foto: Marko Jovanović

Glumac Viktor Savić rekao je da u predstavi ima elemenata svih tih muzičkih pravaca, ali da predstava nije zapravo rađena samo u tom ključu, već ima prave songove koje su stvorili Bajaga i Lokner.

Nakon premijere, "Mačor u čizmama" će se igrati intenzivno tokom celog maja, kao poseban "Mesec premijera".

Prva verzija pod nazivom „Mačak u čizmama" je izvedena u „Boško Buhi" 1951. godine kada je naslovnu ulogu imao Mića Tatić.

Video: Oto iz Beograda ovladao glumačkim zanatom: Uskoro osvaja i Holivud!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy84

    23. april 2021 | 15:53

    Bravo .

  • Zeljko

    24. april 2021 | 06:45

    Jel' to onaj "hrabri" Bajaga koji nije smeo da ode na sahranu svog prijatelja, da se ne "prehladi"??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA