≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dragan Nikolić je na sceni "Radovana" hteo da iznenadi Zorana, Radmilović je uradio najbolju stvar

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zoran Radmilović je pokazao da je majstor improvizacije i da je lucidan glumac i čovek

  • 2
Dragan Nikolić, Zoran Radmilović, Dragan Nikolić, Zoran Radmilović Foto: Medija centar Beograd, Printskrin: Youtube/RTS

Čovek za koga se može reći da je imao glumu u malom prstu je Zoran Radmilović. Njegove uloge u ostvarenjima kao što us "Radovan III", "Priče iz nepričave", "Kralj Ibi", "Priče iz radionice", "Maratonci trče počasni kruge" se i dan-danas prepričavaju, budući da ih je maestralno odigrao.

Zoran Radmilović nije bio omiljen samo među publikom, već i od strane kolega i prijatelja, uključujići i Dragana Nikolića, još jedne legende naše kinematografije .

Čuveni Gaga je o Radmiloviću govorio sada već davne 1993. godine, gostujući u emisiji "Nivo 23" na televiziji "Studio B".

- Prvo, gledao sam stotinak puta "Radovana", i to onako, u raznim fazama... Zoran je otprilike znao da sam ja tu. Ja sam obožavao tu predstavu i njega kao glumca, i, pre svega, njega kao čoveka. Smem i da kažem da sam bio njegov prijatelj. On je uvek improvizovao. U to vreme su "Otpisani" bili popularna serija. Oslovljavao nas je sa Prle, Tihi, šta znam, Mrki, tri praseta... Nisam bio prisutan, ali su mi prepričali, kako je jednom na sceni kazao da je na ulici sreo "druga Prleta". Kao rekao mi je "Zdravo, druže Prle", a ja njemu "Marš u....". Sada, ne znam da li da pišem protesno pismo televiziji, šta da radim - rekao je Dragan Nikolić i nastavio:

- Meni to prenesu iz Ateljea, iz bifea, i na ja se zaputim na prvu njegovu sledeću predstavu. Ja se spremim. Osim njega, svi ostali glumci znali da ću da uđem na scenu. Dođem, pokucam na vrata, uđem privatno obučen. Kažem: "Gospodine Radovane, mene su poslali sa televizije da se izvinim." Međutim, on je bio toliko lucidan glumac i toliko je radio na blic, na sekundu! Znao je da treba nešto da smisli, ali nije mogao u istom trenutku, i onda je uradio najbolju stvar. Rekao je "Prle" i pao u nesvest. Znao sam da je pao u nesvest kako bi sebi dao vremena da smisli  šta da mi uradi, i brže, bolje zbrišem sa scene. Kada je ustao, opet se snašao. Pita druge glumce: "Šta je bilo sa mnom?". Ovi kažu bio Prle. A on nastavi: "Gde sam ja bio?". "Ti si bio u nesvesti, polivali smo te vodom". I onda je on vrteo temu 20 minuta, jer se tada predstava igrala između dva i tri i po sata, nikada se nije znalo kada je kraj te predstave - zaključio je Dragan Nikolić.

Zoran Radmilović u predstavi "Radovan III":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA