≫ 

Seka Sablić i Gorica Popović su "Lažljivice": Atelje 212 gostuje u Zagrebu

"Lažljivice" su urnebesna, topla i duhovita priča o samoći, o potrebi za prijateljem, o prolaznosti i velikim snovima na sporednim kolosecima.

  • 0
Atelje 212 Seka Sablić i Gorica Popović Foto: Boško Đorđević

"Atelje 212" gostuje 5.juna, na festivalu Dani satire Fadila Hadžiča Satiričnog pozorišta Kerempuh predstavom "Lažljivica" Nikolaja Koljade, u prevodu Novice Antića i režiji Stefana Sablića premijerno izvedena 7. februara 2020.

Repertoarska politika Ateljea 212, zasnovana na praizvedbamam domaćih i stranih savremenih dramskih autora, nastavlja se postavkom ovog novog Koljadinog dela, objavljenog 2019. godine.

Nikolaj Koljada, predstavnik "gvozdenog veka" ruske književnosti, jedan od u svetu najigranijih savremenih dramskih pisaca, i u ovoj drami izvlači iz mraka i osvetljava likove sa ruba, epizodiste koji ni u sopstvenom životu ne

igraju glavne uloge.

Junakinje "Lažljivica" su dve starije žene, jedna drugoj neophodne, koje se sreću u malom, neuglednom provincijskom muzeju nacionalne istorije i nepotrebnih relikvija. Svađaju se, sumnjaju, negiraju i sećanja i živote jedna drugoj, dovode u pitanje istinitost i tvrdnji i postojanja svake od njih. Sumnjajući u drugu, posumnjaju i u sebe i za kratko vreme obe gube krhke oslonce svojih tužno neprimetnih života.

Atelje 212 Seka Sablić i Gorica Popović Foto: Boško Đorđević

"Lažljivice" su urnebesna, topla i duhovita priča o samoći, o potrebi za prijateljem, o prolaznosti i velikim snovima na sporednim kolosecima. Dve lažljivice, Serafimu Margaritovnu i Margaritu Serafimovnu, igraju Jelisaveta Seka Sablić i Gorica Popović.

Video: Premijera baleta Mamac u Narodnom pozorištu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA