Svetozar Cvetković uporedio pozorište sa brakom: "Ono što je bilo juče, nije danas"

- Doživeli smo bombardovanje, pa je to bilo tu kod nas, tad je neko mogao da ode negde, sklanjali smo roditelje, sklanjali smo decu... Ali ovde - nemate gde da se sklonite - rekao je glumac.

  • 0
TANJUGREFLEKTOR CVETKOVIC INTERVJU

Svetozar Cvetkovic Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Svetozar Cvetković jje pre nekoliko dana otvorio 66. Sterijino pozorje u Novom Sadu. Održao je govor koji je izazvao pažnju, a u njemu je pomenuo brojne kolege koje "svetle u mraku za koji se iracionalno živi".

- I ko sve nije tu, u jedinom svetlom mraku za koji se rađamo i nestajemo, za koji tako iracionalno živimo, i kome trag svoj ostavljamo. Taj trag je pozorište, taj trag je Pozorje, koje traje... E, u to verujem, verujte mi i vi... - rekao je u besedi Cvetković povodom otvaranja Pozorja, a prenosi RTS.

Glumac je gostovao u emisiji "Beogradska hronika" gde je govorio o aktuelnim stvarima. Na pitanje da li voli svoj posao, odgovorio je sledeće:

- To vas muči, to vam ne da da spavate, to vas budi rano ujutru, drži vam neki bol... Ne možete vi to da volite! Sa tim se mučite. Svako ko se bavi pozorištem i nečim što je scenska umetnost, bilo da je on reditelj, pisac, glumac - on nosi u sebi jednu dostatnu muku - rekao je glumac.

Svetozar Cvetković je uporedio pozorište s institucijom braka.

- To vam je kao što brak nikad nije isti. Ono što je bilo juče, nije danas, i neće biti ono što je sutra. Pozorište se menja kroz sve ovo što smo prošli. Mi smo, s jedne strane bili dovedeni u nešto što nismo čekivali, a s jedne strane smo povlašćeni što smo doživeli jednu globalnu kataklizmu. To nije bilo samo ovde kod nas. Doživeli smo bombardovanje, pa je to bilo tu kod nas, tad je neko mogao da ode negde, sklanjali smo roditelje, sklanjali smo decu... Ali ovde - nemate gde da se sklonite - rekao je glumac.

Ono što je evidentno jeste da se snima serija više nego ikad, a na tvrdnju da se neki glumci plaše "trošenja lica", Svetozar Cvetković je rekao:

- Treba imati meru, da ne ulazite iz jednog u drugo i treće pošto-poto. Onda, ne da se potroši lice, nego jenostavno vas ima previše, i više ne mogu da vas percipiraju, tako da treba znati kako to voditi - rekao je glumac.

Pogledajte i gostovanje Svetozara Cvetkovića:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA