≫ 

U Beogradskom pozorištu debitovali Pajtonovci, a zaljubio se Dejvid Suše, čuveni Herkul Poaro

Nastup "Pajtonovca" u Beogradskom teatru bio je samo uvod u pozorišne predstave koji su odigrali širom Engleske, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država.

  • 0
Beogradski teatar Monti Pajtonovci Beogradski teatar, Monti Pajtonovci Printskrin: Youtube/Belgrade Theatre/Profimedia/BBC/MirrorPix

Da li ste ste znali da u Engleskoj postoji Beogradski teatar? Tačnije, Beogradski teatar (Belgrade Theatre) Ako ne, ova kulturna ustanova nalazi se u centru grada Koventrija i ima 858 mesta. Beogradski teatar je dobio ime po glavnom gradu Srbije (tada i Jugoslavije), Beogradu, i to, kako se navodi, u znak zahvalnosti za poklonjenu drvnu građu koja je intenzivno korišćena u izgradnji auditorijuma.

Od otvaranja 1958. godine (otvorila ga je vojvotkinja od Kenta), ovo pozorište u Koventriju se smatra centrom nove i inovativne proizvodnje. Beogradski teatar je bio renoviran i ponovno otvoren septembra 2007. godine.

Kako se navodi, obnova i dodatna izgradnja 7 novih spratova je koštala £12 miliona. 5. februara 2008, na pedesetogodišnjicu postojanja, princ Endru je otvorio preuređeni studio B2 u okviru ovog pozorišta.

Inače, 31. januara 1971. godine u Beogradskom teatru je nastupila čuvena komičarska grupa "Leteći cirkus Montija Pajtona", a to im je bio debi na pozorišnoj bini. Džon Kliz i ostatak slavne ekipe nastupila je tri dana zaredom,  31.1.1971, 1.2.1971. i 2.2.1971, u okviru Lančester art festivala.

Nastup "Pajtonovca" u Beogradskom teatru bio je samo uvod u pozorišne predstave koji su odigrali širom Engleske, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država.

via GIPHY

Takođe,  Dejvid Suše, kojeg znamo po ulozi Herkula Poaroa i kojeg mnogi u Srbiji obožavaju, je 1972. godine u Beogradskom teatru upoznao svoju buduću suprugu Šilu, gde su oboje radili.

Zaljubili su se, a svoju vezu su krusinali brakom 1976. godine.

via GIPHY

Pogledajte u našoj galeriji kako izgleda Beogradski teatar u Koventriju;

Evo i snimka:

Video: Monti Pajton trka čivava za one koje ne znaju gde se nalaze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA