≫ 

Iva Ilinčić o predstavi "U raljama života": "Kako ću odigrati Šteficu, to još uvek istražujem"

"Biljana Srbljanović radi dramatizaciju i biće dosta drugačije. Bavimo se nekim jako zanimljivim temama, a centralna je tema pozicije žena u društvu.", rekla je glumica

  • 4
Iva Ilinčić, U raljama života Iva Ilinčić, "U raljama života" Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Wikimedia

Gošća nove epizode serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Iva Ilinčić koja je govorila o ulogama u "Tomi" i predstavi "U raljama života", kao i trenutnom stanju u Beogradskom dramskom pozorištu.

Ilinčih je izrazila zadovoljstvo što igra u predstavi "Tomi" reditelja Dragana Bjelogrlića, pogotovo što je dobila "predivnu ulogu" košarkašice iz Tuzle Slavice, prve velike ljubavi pevača narodne muzike Tome Zdravkovića.

"Velika mi je bila čast da radim na ''Tomi'' pogotovo što je kao ličnost strašno značajan i privatno sam veliki obožavalac njegovog lika i dela. Stvarno je imao buran život i mislim da će to publici biti jako zanimljivo", rekla je Ilinčić.

Najviše scena na snimanju "Tome" Ilinčić je imala sa Milanom Marićem koji igra naslovnu ulogu, i bio je divan partner sa kojim je imala "dobar jezik komunikacije", a imala je i par scena sa "sjajnom" Tamarom Dragičević u ulozi Silvane Armenulić.

"Generalno, atmosfera na setu, uključujući kostime i kako su scenografi to vreme dočarali - meni je bilo predivno. Stvarno sam se osećala kao da sam u šezdesetim, sedamdesetim. Čini mi se da će publici probuditi neku setu", rekla je glumica.

Ilinčić je počela u BDP-u sa pripremama za "U raljama života" reditelja Andreja Nosova, gde igra Šteficu Cvek, ali ni njena uloga ni predstava, čija je premijera predviđena za kraj oktobra, neće biti direktno vezane za istoimeni čuveni film Rajka Grlića.

"Biljana Srbljanović radi dramatizaciju i biće dosta drugačije. Bavimo se nekim jako zanimljivim temama, a centralna je tema pozicije žena u društvu. Kako ću odigrati Šteficu, to još uvek istražujem", rekla je Ilinčić.

Govoreći o radu u BDP-u, Ilinčić je naglasila da je na početku glumačke karijere jako bitan rad u pozorištu, jer se tu stiče "samopouzdanje koje dalje možeš da doneseš na setu u filmovima i serijama".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    24. jul 2021 | 14:00

    Užasna glumica... da nije ortakinja sa Bijwkunom ćerkom, ne bi je bilo nidje...

  • Toni

    24. jul 2021 | 10:34

    Lukava si ti , lako menjaš lica , onako jadna naivna i čedna

  • Zvele

    24. jul 2021 | 09:53

    A ko će biti legendarni Bata Živojinović.....🤣🤣🤣.Pa da izgovori legendarnu rečenicu "Sad ću da te ka..m🤣🤣🤣🤣🤣.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA