Nekad sam imala 22 miliona gledalaca, a onda odjednom sve se svelo na manje od 2 miliona u Sloveniji

- Radila sam nekada sa velikim brojem glumaca iz čitave Jugoslavije, a opet najednom suzio se krug na mali broj njih - rekla je glumica Milena Zupančič

  • 2
BDP PREMIJERA KZN

Milena Zupančič Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Glumica iz Slovenije Milena Zupančič nedavno je bila jedna od gošća ovogodišnjeg Festivala evropskog filma Palić, na kojem je dobila počasnu nagradu "Aleksandar Lifka" za doprinos regionalnoj kinematografiji.

Ona je intervjuu za portal Nova.rs navela da smo puno izgubili raspadom Jugoslavije.

- Pre svega smo mi izgubili koji nikakve veze sa politikom, ratom nismo imali. Znate, ja sam nekad imala 22 miliona gledalaca, a onda odjednom sve se svelo na manje od dva miliona u Sloveniji. Radila sam nekada sa velikim brojem glumaca iz čitave Jugoslavije, a opet najednom suzio se krug na mali broj njih. I onda to postaje kao neka vrsta automatizma jer znaš koje ćeš dugme da pritisneš sa jednim partnerom ili drugim… Da ne govorim o tim festivalima, koji su danas regionalni - rekla je glumica i dodala:

- Nekada je Pula bila mesto na kojem se takmičilo 25 domaćih filmova, a sad tek poneki. I svi se među sobom znaju. Sa teatrima je isto. Sterijino pozorje je bilo jedno široko polje za sve umetnike, a sada su oni orjentisani samo na glumce koji se svi međusobno znaju i ne mogu iznenaditi jedni druge u bilo kojem smislu. Jako puno smo izgubili - zaključila je Milena Zupančič.

Podsetimo, Milena Zupančić je nakon više decenija ponovo bila u Beogradu, gde u Beogradskom dramskom pozorištu odigrala predstavu "Cement Beograd".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    27. jul 2021 | 18:23

    Tako ste vi željeli, zar ne?

  • Qwer

    27. jul 2021 | 22:57

    A ko je vas i nas šta pitao? Ni o čemu mi nismo odlučivali. Eto im sad čedo koje su stvorili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA