≫ 

Jug posle angažovanja Brstine: Nastavićemo da dovodimo umetnike koje publika želi da vidi

- Naš model je da okupimo najbolje - rekao je direktor Beogradskog dramskog pozorišta u "Beogradskoj hronici"

  • 1
Branimir Brstina, Jug Radivojević

Branimir Brstina, Jug Radivojević Foto: Nikola Tomić/Youtube/RTS Beogradska hronika Jutarnji program

Glumac Branimir Brstina pridružio se Beogradskom dramskom pozorištu, pri čemu je pre nekoliko dana dogovorio saradnju sa ovom ustanovom. O prilivu poznatih glumačkih imena u BDP govorio je direktor ove kulturne institucije Jug Radivojević, gostujući u emisiji "Beogradska hronika".

- Naš model je da okupimo najbolje, ne samo, ne samo sa prostora Beogradskog dramskog (pozorišta), već sa prostora čitavog regiona. Dolazak Radeta Šerbedžije pre dve godine u stvari bio signal u kom pravcu ćemo ići, i da sada ne ređamo koji su stigli u međuvremenu: Miloš Biković, Andrija Kuzmanović... - rekao je Jug Radivojević i dodao:

- Nastavićemo tu tendenciju da dovodimo one koje publika zaista sa radošću želi da vidi, dovodimo mlade ljude, stipendiramo najtalentovanije, najbolje đake fakulteta koji studiraju glumu. Sa njih troje smo potpisali ugovore. Nije samo prioritet na glumcima, važno je da dovodimo i kvalitetne reditelje, da radimo dobre autore, pisce i da pravimo jedno pozorište koje će publika i stručna javnost podržavati - zaključio je direktorte BDP-a.

 

Inače, pre nekoliko dana upravnik Ateljea 212 Novica Antić izjavio je da Branimir Brstina ostaje deo ovog pozorište, u kojem je 38 godina.

- (Brstina) Ne ide iz Ateljea. Brstina može da igra u drugim pozorištima, što je uobičajena praksa - rekao je Antić za "Kurir".

Pogledajte gostovanje Juga Radivojevića u emisiji "Beogradska hronica", gde je pričao i o letnjoj sceni koju otvara BDP:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA