≫ 

"Pozdravi nam Mandu": Tuga i suze na komemoraciji povodom smrti glumca Nenada Nenadovića

- Bio je junak našeg detinjstva i naše mladosti - rekao je Igor Bojović, upravnik pozorišta "Boško Buha"

  • 0

U "Teatru Vuk", na sceni Aleksandar Popović, održana je komemoracija povodom smrti glumca Nenada Nenadovića, koji je, nažalost, nedavno preminuo od posledica korona virusa. Od voljenog umetnika oprostili se i brojne njegove kolege, koje su održale emotivne govore.

Komemoracija je počela insertom iz "Otpisanih", a zatim i snimci iz drugih ostvarenje u kojima je Nenad igrao. Bilo je suza i tuge, mnogi su se prisetili koliko je Nenadović bio sjajan čovek i glumac.

- Bio je junak našeg detinjstva i naše mladosti igrajući u "Vagi za tačno merenje", "Povratku otpisanih", filmu "Boško Buha". Ceo istorijat pozorišta "Boško Buha" bi se mogao opisati kroz njegovu biografiju. I kada nije bio prisutan, njegovo večito nasmejano lice, njegov duh provejavao bi . Zbog njegove dobrote, kažu da je sa njim bilo lako ratiti, bio je uvek nov, a tako iskusan i prepoznatljiv. Pored supruge Snežane, ćerki Jane i Mine, iza njega su ostala i brojna deca izu škole glume, kojima je pomagao da ostvare svoje prve korake. Pozdravi nam Mandu i neka nas. Vaš pogled opominje da ne skrenemo s puta - rekao je Igor Bojović, upravnik pozorišta "Boško Buha".

Komemoracija  Nenad Nenadović Igor Bojović, upravnik pozorišta "Boško Buha" Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Naš Nelence je do kraja ostao veran iskonskoj glumi. Radio je izuzetno mnogo, serije, filmovi, sinhronizacije i kao kruna uspeha škola za dečake i devojčice. Nije ostvario samo jednu želju da ponovo zaigra na sceni matičnog pozorišta. Na kraju u njegovo ime moram da molim da se naše dragoceno pozorište obnovi sto pre - rekao je glumac Predrag Bjelac.

Komemoraciji su prisustvovale Nenadova supruga i ćerke, te koleginice i kolege, Milica Milša, Svetislav Bule Goncić, Žarko Jokanović, Milan Kalinić, Đorđe Stojković, Sandra Bugarski, Predrag Bjelac i drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA