U Beogradskom dramskom pozorištu izložba fotografija Radeta Markovića

Otvaranje izložbe koje će biti organizovano u četvrtak, 14. oktobra 2021. godine u 12 časova u foajeu Beogradskog dramskog pozorišta

  • 2
Rade Marković Printskrin: Youtube/gragon

Beogradsko dramsko pozorište obeležava 100 godina od rođenja Radeta Markovića. Tim povodom biće otvorena izložba fotografija iz predstava u kojima je igrao legendarni glumac, dugogodišnji član Beogradskog dramskog pozorišta čija velika scena nosi ime Olivera i Rade Marković.

Otvaranje izložbe koje će biti organizovano u četvrtak, 14. oktobra 2021. godine u 12 časova u foajeu Beogradskog dramskog pozorišta.

Na događaju će govoriti: Milica Zarić, Srđan Timarov, Jagoš Marković i Goran Marković.

Opus Radeta Markovića sa početka karijere ugrađen je u temelje posle rata tek osnovanog gradskog teatra – Beogradskog dramskog pozorišta. Pripada prvoj generaciji glumaca koji su zaslužni za “zlatno doba” Pozorišta na Krstu polovinom prošlog veka.

Od 1951. godine kada je postao član Beogradskog dramskog pozorišta, ostvario je više od dvadeset uloga, uključujući i role u kultnim ostvarenjima poput “Smrti trgovačkog putnika”, “Mačke na usijanom limenom krovu”, “Lova na veštice”, da bi 1958. za lik Nikoletine Bursaća u istoimenoj predstavi bio nagrađen Sterijinom nagradom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA