≫ 

Otišao je prerano, tiho, skromno kako je i živeo: BDP se oglasilo povodom smrti Živića

Glumac je bio stalni član BDP-a

  • 1
Marko Živić Foto: Marko Jovanović

Vest da je preminuo glumac Marko Živić rastužilo je mnoge ljude u Srbiji. Imao je bogatu glumačku karijeru, koji je uspešno gradio kako na filmu, tako u pozorištu.

Marko Živić bio je stalni član Beogradskog dramskog pozorišta, gde je odigrao brojne predstave kao što su "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo, "Sem", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens" i ostale.

Povodom smrti sjajnog glumca oglasila se i ova kulturna ustanova.

- Danas je u Beogradu preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama - stoji u objavi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Beogradsko dramsko pozoriste (@beogradskodramskopozoriste)

Povodom smrti Marka Živića oglasio se i direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević.

- Marko je plenio svojim šarmom i lakoćom žviljenja sa uvek nasmejanim dečackim izrazom lica. Ostale su divne uloge iza njega, ali nažalost i one brojne neostvarene u vremenu koje nije dočekao. Otišao je prerano i tiho, skromno kako je i živeo - rekao je Radivojević za Tanjug.

On je dodao da je Marko Živić bio uvek pažljiv, sa merom u komunikaciji da nekog ne uvredi, a istovremeno plemenit da svakom pomogne.

- Mnogo će nam Marko nedostajati. Svima u BDP, a verujem i kolegama i publici širom regiona, čuvaćemo zauvek uspomenu na našeg Marka - rekao je Radivojević.

Filmski, televizijski i pozorišni glumac Marko Živić preminuo je danas u Beogradu u 49 godini.

Video: In memoriam: Preminuo glumac Marko Živić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    15. oktobar 2021 | 09:46

    Umiru jeleni i sad u meni tamo gde si bila slomilo se jutro ko ti je rekao da snovi tamne nikad neću znati jer biću samo trag čoveka i biću vođa skitnica. Nek bude dan kad divlje ptice krenu preko istog mosta ja ću preći ako me tamo čeka tvoja senka ništa neću reći jer biću samo trag čoveka i biću vođa skitnica. Refren Ne brini, ne brini jeleni umiru sami😢

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA