≫ 

Bjelogrlić se oprostio od Marka Živića: Jedna uloga ga je posebno zadivila

- Dobijao je ovacije publike posle svake predstave - naveo je Dragan Bjelogrlić

  • 2
Poruke prijatelja posvećene Marku Živiću

Printskrin: Instagram

- Marko Živić je bio krhka i ranjiva duša, nežan i čudesno drag čovek - kazao je Tanjugu glumac, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić povodom odlaska glumca Marka Živića.

Bjelogrlić kaže da je Živić bio upečatljiv i zanimljiv u svakoj ulozi, od najmanje do najveće.

- Sarađivali smo i voleli se mnogo. Njegov Martini u predstavi "Let iznad kukavičijeg gnezda" je jedna od najnežnijih i najlepših uloga ikada odigranih na beogradskim scenama. Dobijao je ovacije publike posle svake predstave - kazao je Bjelogrlić i dodao da je Živić mogao još mnogo toga u profesionalnom smislu i da je otišao nepravedno rano.

Marko Živić preminuo je u 50. godini od posledica korona virusa. Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Glumio je i na pozorištu i na filmu. Bio je u stalnoj je glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i bio je stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u predstavama "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo, "Sem", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens", a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada.Vodio je emisiju Marko Živić šou na TV Foks.

Video: In memoriam: Preminuo glumac Marko Živić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA