≫ 

Tuga i suze na komemoraciji povodom smrti Marka Živića: "Ovo nije bio dogovor"

Marko Živić preminuo je u 50. godini od posledica korona virusa

  • 3

U Beogradskom dramskom pozorištu održana je komemoracija povodom smrti glumca Marka Živića (1972-2021), koji je prošle nedelje preminuo od posledica korona virusa. Od voljenog umetnika došli su da se oproste  njegove kolege, prijatelji...

Na komemoraciji su bili prisutni Milica Milša, Žarko Jokanović, Petar Benčina, Dejan Lutkić, Sandra Bugarski, Srđan Timarov, Vesna Čipčić i drugi...

Na početku pušteni su inserti iz ostvarenja u kojima je Marko Živić učestvovao. Od televizijskih projekata, do njegovih glumačkih bravura u filmovima, serijama, pozorištu.

Video: Poslednji pozdrav Marku Živiću od kolega i publike

Bilo je tužno, a bilo je onih koji su pustil suzu.

Marko Živić, komemoracija

Inserti iz ostvarenja u kojim je glumio Marko Živić Printskrin: Tanjug

Miloš Biković, koji je sarađivao sam Markom u predstavi "Kada su cvetale tikve" i filmskom serijalu "Montevideo", prisetio se lepih životnih trenutaka sa Živićem.

- Marka sam upoznao 2005. godine u "Dadovu". Radili smo neku novogodišnju tezgu... Sećam se kada smo igrali preferens... Ta osmeh, ta šala, to što je nosio sa sobom, kao štit, kao zaštitni znak, to je ono po čemu ću ga pamtiti. U to vreme on je napisao, mislim da je bilo 50 godina "Dadovva", napisao je kratki akrostih, uz napomenu da nije ponosan to što piše, koji glasi ovako: "Dao si mi afirmaciju i pažnju, dao sam ti osobenost i talenat, vredelo je." Ja sam napisao, pošto znam da ih je voleo: "Ti si znao, mrak se može najuriti klovnovskim nosem crvenim, a prava se aždaja može ubiti mačem drvenim, rečju, šalom, pričom, replikom, pa i mitom, kao oružjem može se braniti zemlja. O, da, besmisao se može premostiti kaskanjem... i da su sila najveća reči tople, reči blage, vidiš li da za osmeh treba sve više snage i da taj osmeh može otopiti sve smetove... Vidimo se, Marko", rekao je Biković.- rekao je Biković.

Slobodan Boda Ninković je u svom govoru naveo da je bio blizak sa Markom Živićem.

-  Marko je za mene maslačak.... Nije bio ovakav dogovor Marko, trebalo je ti mene da pratiš u penziju, a sada ja tebe ovako pratim - rekao je Boda Ninković.

Slobodan Boda Ninković Marko Živić komemoracija

Slobodan Boda Ninković Printskrin: Tanjug

- Marko je voleo neke uloge da posveti ljudima kojih nema. Mi ćemo sada igrati za njega - rekao je Andrija Kuzmanović.

Andrija Kuzmanović Marko Živić komemoracija

Andrija Kuzmanović Printskrin: Tanjug

Video: In memoriam: Preminuo glumac Marko Živić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA